Transfers

AZ verliest eredivisietopscorer Pavlidis en moet ook op zoek naar nieuwe spits

AZ verliest eredivisietopscorer Pavlidis en moet ook op zoek naar nieuwe spits

AZ gaat Vangelis Pavlidis kwijtraken. De 25-jarige Griek vertrekt naar het Portugese SL Benfica. Met de overstap is naar verluidt een transfersom van achttien miljoen euro gemoeid. Daar zou nog eens twee miljoen euro aan bonussen bij bovenop kunnen komen. De overstap van Pavlidis komt daarmee in de top vijf duurste uitgaande transfers van AZ ooit.

Pavlidis maakte afgelopen seizoen maar liefst 29 doelpunten in de eredivisie, waardoor hij de topscorerstitel moest delen met PSV'er Luuk de Jong. Met het vertrek van Pavlidis raakt AZ een absolute sterkhouder kwijt. Dat betekent ook dat de Alkmaarders op zoek moeten gaan naar een nieuwe spits.

AZ heeft met Ernest Poku, Lequincio Zeefuik en Mexx Meerdink drie jonge spitsen in de selectie. Daar moet natuurlijk een spits bij. FC Twente en AZ zullen dus beide op zoek moeten naar een nieuwe spits, net als FC Utrecht dat ook nog moet. FC Utrecht is naar verluidt persoonlijk akkoord met Sam Lammers, in wie ook FC Twente en AZ interesse zouden hebben, maar moet er nog uit zien te komen met Rangers FC.

Drie eredivisiesubtoppers zijn dus op zoek naar een nieuwe spits. Bij FC Twente is Wout Weghorst de topprioriteit, bij FC Utrecht is dat Sam Lammers en bij AZ lijkt dat Troy Parrott te zijn, maar als we kijken naar de alternatieven, vissen de drie clubs wellicht allemaal in dezelfde vijver. Spitsen als Myron Boadu, Troy Parrott, Tobias Lauritsen, Sydney van Hooijdonk en Noah Ohio zouden zomaar bij alle drie de clubs op de lijst kunnen staan. Het wordt interessant om te zien hoe de zoektochten naar een spits zullen verlopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties