Transfers

'Bas Kuipers is een hele serieuze optie': "Is hij zoveel minder dan Smal?"

'Bas Kuipers is een hele serieuze optie': "Is hij zoveel minder dan Smal?"

FC Twente heeft Bas Kuipers op de lijst staan als mogelijke nieuwe linksback. De Tukkers zijn op zoek naar een opvolger voor Gijs Smal, die na dit seizoen transfervrij naar Feyenoord vertrekt. Maar is de 29-jarige linksachter wel goed genoeg voor FC Twente? Voormalig FC Twente- en Go Ahead Eagles-trainer Jan van Staa denkt van wel.

"Ik vind hem opbouwend, aanvallend goed genoeg", zegt Jan van Staa bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost. Is hij goed genoeg voor voorronde Champions League? "Ik zou zo'n speler er wel graag bij hebben aan de linkerkant." Is hij ook goed genoeg voor de basis? "Ik denk dat je de lat dan nog iets hoger moet leggen als club", aldus Van Staa.

Clubwatcher Tijmen van Wissing kan zich niet voorstellen dat Kuipers de overstap gaat maken. "Hij gaat toch niet op de bank zitten bij Twente? Hij is kapitein van één van de mooiste clubs van de eredivisie, van een middenmoter, een club die schuurt tegen Europees voetbal. Of kan hij in de basis?"

Van Staa vraagt: "Is hij zoveel minder dan Gijs Smal?" Van Wissing: "Nee, dit seizoen niet." Nico Wantia haakt in. "De vraag is of hij beter is dan Salah-Eddine, dat is volgend jaar zijn concurrent als hij de overstap gaat maken naar Enschede. Als je Twente bent en je zoekt naar een goede, aanvallende back, kan ik me voorstellen dat je bij Go Ahead Eagles uitkomt."

Van Staa ziet het wel voor zich. "Het is een Nederlandse jongen en hij is een aanvoerder. Ik zou hem in ieder geval op het lijstje zetten. Als het een mogelijkheid is, zou ik hem erbij halen. Als je ziet hoeveel doelpunten hij kan maken en hoe hij ook nog op kan komen en eindpasses geeft als linkervleugelverdediger... Ook qua leeftijd. Er zitten weinig bij Twente in de leeftijdscategorie 29-30. Die heb je internationaal nodig. Je kan niet alleen maar met jeugdspelers en talenten aankomen."

"Het is wel een hele serieuze optie. Je ziet dat Hake (de trainer van Go Ahead, red.) gelijk zegt: 'Die gaat niet weg, daar gaan we alles aan doen.' Dat lijkt me ook logisch en geeft aan dat hij goed uit." Wantia besluit: "Ik denk ook dat hij qua karakter heel goed bij de groep van Twente past. Wat dat betreft is het een goede speler voor erbij." Kuipers heeft een contract tot medio 2025 in Deventer en een geschatte marktwaarde van 850.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties