Transfers

Benfica laat oog vallen op Gijs Smal

Benfica laat oog vallen op Gijs Smal

Gijs Smal is één van de spelers waarmee FC Twente graag wil verlengen. De linksback heeft nog een contract tot medio 2024 en de vrees is dat hij over een jaar transfervrij de deur uitloopt. De onderhandelingen begonnen eerder dit seizoen, maar tot een akkoord is nog altijd geen sprake. In de tussentijd zijn er al meerdere clubs gelinkt aan de linksback en daar komt er nu eentje bij.

Volgens de Turkse journalist Ekrem Konur, die meer dan 230.000 volgers heeft op Twitter, staat Smal in de belangstelling van de Portugese kampioen Benfica. De club zou de mogelijkheden aan het bekijken zijn om de back naar Lissabon te halen als vervanger van Alejandro Grimaldo die vertrekt naar Bayer Leverkusen. De waarde van Smal wordt momenteel geschat op zo'n zes miljoen euro. Hiermee kan hij de volgende transferklapper worden van FC Twente. Eerder vertrokken Zerrouki en Cerny samen voor zo'n 16 miljoen euro.

Smal heeft er nooit een geheim van gemaakt ambities te hebben. Hij ziet zichzelf graag nog een keer spelen in Spanje, maar zal de interesse uit Portugal zeker niet bij voorbaat wegwuiven. Bij Benfica is voormalig PSV-trainer Roger Schmidt de trainer. Afgelopen zomer pikte hij Ajax-aanvaller Neres op voor een bedrag van zo'n 15 miljoen euro. Deze zomer neemt Benfica Orkun Kökcü over van Feyenoord voor 25 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties