Transfers

Bijzonder: Bekerwinnaar FC Twente wordt bondscoach via Facebook

Bijzonder: Bekerwinnaar FC Twente wordt bondscoach via Facebook

Voormalig FC Twente-middenvelder Arjan van der Laan heeft een nieuwe baan gevonden. Hij is aangesteld als de nieuwe bondscoach van het vrouwenteam van Aruba. De manier waarop is opmerkelijk, want hij reageerde op een bericht op Facebook waarna alles aan het rollen kwam. Van der Laan, die in het verleden ook al bondscoach was van de Oranje Leeuwinnen, heeft een contract getekend tot 2026.

"Ik werd vanuit Aruba via Facebook benaderd. Er was een profiel opgesteld waaraan ik voldeed, opgesteld. Toen ik liet weten interesse te hebben, belden ze binnen vijf minuten op", vertelt Van der Laan in gesprek met Joeri Zwarts van het Algemeen Dagblad. "Ik had snel het gevoel dat we er wel uit gingen komen. Maar dan wilde ik wel het liefst zo snel mogelijk op Aruba zijn geweest."

Niet alleen de manier waarop, maar ook de constructie is opvallend. Van der Laan weet namelijk nu al wanneer hij stopt en wie hem op gaat volgen. "Bij de mannen is er nu een Arubaanse bondscoach. Dat idee hebben ze ook bij de vrouwen voor ogen. Het is mijn taak om een goed fundament van professionalisering neer te leggen. Ik ben tot 2026 de bondscoach, maar dat is denk ik nog maar het begin. Mijn opvolger is al binnenboord. Ronnie Nouwen, het huidige hoofd opleidingen van FC Charlois, wordt mijn opvolger. Op termijn moet ik aan hem het stokje overdragen en zal ik een rol als technisch adviseur op de achtergrond krijgen."

Van der Laan blijft wel in Nederland wonen waar hij zich zal gaan focussen op de Arubaanse speelsters in Nederland. In mei kan hij zien waar zijn ploeg staat, want dan staan er maar liefst vier oefenwedstrijden op het programma. "Ik wil in Aruba iets op gang brengen. Daarom zou ik het liefst één keer per maand met de Arubaanse speelsters in Nederland trainen. Dat zou de ontwikkeling versnellen, al moet ik daar wel iedereen voor meekrijgen. Ik hoop dat dit lukt. Het is een prachtig avontuur op een ander werelddeel met andere gewoontes en een andere beleving. Ik voeg daar graag mijn persoon en hoe ik voetbal beleef aan toe."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties