Transfers

Blijven Smal en Brenet bij FC Twente? "Moet een behoorlijke transfersom komen"

Blijven Smal en Brenet bij FC Twente? "Moet een behoorlijke transfersom komen"

De verwachting was dat er na afgelopen seizoen een enorme leegloop zou volgen bij FC Twente. Mees Hilgers, Joshua Brenet, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki en Václav Cerny werden al als verkocht opgeschreven door de buitenwacht. Zerrouki en Cerny zijn echter tot nu toe de enige spelers die FC Twente verkocht. Daarnaast vertrokken Julio Pleguezuelo, Virgil Misidjan en Denilho Cleonise transfervrij, terwijl Anass Salah-Eddine na een huurperiode terugkeerde bij Ajax en Wout Brama een einde maakte aan zijn carrière.

Hilgers verlengde zijn contract in Enschede tot medio 2026. Hij zal dit seizoen dus sowieso nog in Enschede spelen. De belangrijke vleugelverdedigers Smal en Brenet hebben echter allebei nog een eenjarig contract. FC Twente wil het contract van 'Smaldini' graag verlengen, maar gesprekken hebben tot nu toe nog niks opgeleverd. Met Brenet had de club vorige zomer afgesproken dat hij deze transferperiode voor een beperkt bedrag mocht vertrekken. De rechtsback was tijdens de eerste training van dit seizoen afwezig bij FC Twente vanwege een gesprek met een andere club, maar sloot al snel weer aan. Nu het einde van de transferperiode nadert, is Brenet er nog altijd.

Of een van de twee spelers, of wellicht andere spelers, nog verkocht zullen worden, is in het duister tasten. Dat weet ook technisch adviseur Jan Streuer. "Dat weet je nooit", vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Het kan altijd. Het is altijd vervelend als er op het laatste moment een speler gaat vertrekken. Je kunt als club natuurlijk zeggen: 'We doen het niet.' Dat kan ook als ze op het laatste moment komen. Dat heb je in eigen hand. Maar goed, als er een goede transfer kan zijn...", zegt Streuer, voordat hij afgekapt wordt.

Zijn Smal en Brenet de grootste kanshebbers om nog te vertrekken? "Smal is nu geblesseerd, dus dat is een probleem. Brenet is er ook nog steeds." Voor die spelers moet wel fors betaald worden? "Ja, er moet wel een behoorlijke transfersom komen", besluit Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties