Transfers

BREAKING: FC Twente pleegt transfercoup om handtekening felbegeerde aanvaller Taha

BREAKING: FC Twente pleegt transfercoup om handtekening felbegeerde aanvaller Taha

Op de achtergrond is FC Twente druk bezig met het versterken van de selectie voor het komende seizoen. Ruben van Bommel is één van die spelers en die heeft zaterdag aangegeven dat het niet lang meer duurt voordat hij de keuze van zijn nieuwe club bekend maakt. Een andere speler waar FC Twente inmiddels concreet voor is, is Younes Taha van PEC Zwolle.

Eerder deze week werd bekend dat het Belgische Royale Union Sint-Gillis een eerste bod neer zou hebben gelegd bij PEC Zwolle. Het heeft FC Twente gedwongen tot actie, want Streuer en Bruggink hebben zich volgens Jeroen Kapteijns van De Telegraaf nu ook officieel gemeld bij de Zwollenaren om een zogenaamde transfercoup te plegen. Dit terwijl de Belgen dachten de speler al binnen te hebben.

Kapteijns heeft ook contact gezocht met de zaakwaarnemer van Taha, maar die wil op dit moment nog niets loslaten. "Desgevraagd laat zijn zaakwaarnemer Marouane El Idrissi van Dries Management weten de interesse van FC Twente te willen ontkennen noch bevestigen." Naar verluidt zou ook Feyenoord Taha op de lijst hebben staan.

Net als Van Bommel is Taha één van de grote revelaties van de Keuken Kampioen Divisie. De aanvallende middenvelder werd afgelopen zomer transfervrij weggepikt bij FC Volendam en had een groot aandeel in de promotie van PEC Zwolle naar de eredivisie. In 33 wedstrijden scoorde hij maar liefst 14 keer en leverde hij ook nog 2 assists. Hij speelde alle wedstrijden als aanvallende middenvelder, maar Taha kan ook uit de voeten op de flanken.

Taha heeft nog een langdurig contract bij PEC Zwolle tot medio 2025. In dit contract staat een optie waardoor het contract eenzijdig kan worden verlengd door de club tot medio 2026. De verwachting is dat hij voor ongeveer een miljoen losgeweekt kan worden. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op 500.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties