Transfers

'Bruggink en Streuer overruled door RvC bij verkoop Ugalde'

'Bruggink en Streuer overruled door RvC bij verkoop Ugalde'

Het overgrote deel van de supporters van FC Twente is het eens met de beslissing van de club om Manfred Ugalde voor een recordbedrag aan Spartak Moskou te verkopen. In de landelijke media is de tendens dat het moreel gezien echt niet kan wat FC Twente doet. Een uitzondering is Hans Kraaij Jr., die het niet schandalig vindt dat FC Twente zaken doet met een Russische club.

"Ik denk dat ik een klein beetje weet hoe het is gegaan", verklaart Kraaij zijn mening bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ugalde is eigenlijk de kop gek gemaakt door Spartak Moskou met een ongelofelijk miljoenensalaris. Die heeft blijkbaar tegen Arnold Bruggink en Jan Streuer gezegd: ik wil daar echt naar toe."

Kraaij zegt dat het technisch duo met Ugalde en zijn zaakwaarnemer heeft gezeten toen er een recordbod binnenkwam. "Ze hebben gezegd: 'Blijf bij ons, wij vinden het principieel gevoelig om je te verkopen aan Rusland en er gaan Duitse, Spaanse en Italiaanse clubs komen. Blijf bij ons en ga naar zo'n land.' Toen die bieding kwam, zijn ze overruled door de Raad van Commissarissen, heb ik begrepen, van: wij kunnen dit niet laten lopen. Uiteindelijk is een Raad van Commissarissen bij een club de baas", aldus Kraaij.

Ook Mario Been begrijpt de keuze van FC Twente. "Je hebt natuurlijk met meerdere situaties te maken. We weten allemaal dat Twente nog wat geld in de min staat, dus je hebt dat geld nodig. Ik ben er ook absoluut op tegen, maar nu krijg je het volgende: Ugalde wil gaan. Hoe ga je dat nou tegenhouden? Die jongen gooit zijn kont tegen de krib en zegt: ik wil hier niet meer voetballen, ik moet en zal weggaan. Je hebt te maken met een conflictsituatie met een speler die met zijn volle verstand een contract tot 2027 heeft getekend."

Kraaij besluit: "De Raad van Commissarissen heeft gewoon gezegd: we doen het. Die zeggen misschien ook wel: we brengen geen geld naar een land dat al een eeuwigheid oorlog voert met Oekraïne, maar we halen geld", besluit Kraaij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties