Transfers

Bruggink gaat transfermarkt op met een missie: "Dat ontbreekt"

Bruggink gaat transfermarkt op met een missie: "Dat ontbreekt"

Technisch directeur Arnold Bruggink gaat goed voorbereid de komende transferperiode in. Hij weet op welke posities hij sowieso spelers wil aantrekken en heeft de lijstjes klaarliggen voor het geval dat spelers verkocht worden. Een speler die wellicht verkast is Michal Sadílek.

Wat gaat er met Sadílek gebeuren? "Lastig te zeggen", zegt Bruggink in gesprek met TC Tubantia. "Als Mika wegvalt, mis je een bepaalde agressiviteit in je elftal. Ik geloof er alleen niet in eenzelfde type speler te gaan halen, want dat kun je hem beter behouden. Als je ons elftal gaat analyseren, dan hebben we op het middenveld drie spelers die zich fantastisch hebben ontwikkeld en heel belangrijke schakels zijn: Mika, Mathias Kjølø en Sem Steijn. Ze hebben een megadrive en hebben alles in zich wat topsport vraagt. Fantastisch."

"Sem heeft ongelooflijk veel gescoord. Mika en Mathias hebben twee dingen niet en dat zijn doelpunten en relatief weinig assists. Daar valt nog wat te winnen. Op die manier kijk je ook naar een elftal. Carel Eiting heeft dat wel in zijn spel, en met hem speel je wat anders. De agressiviteit kun je ook ergens anders in je elftal terug gaan vinden."

"We hebben goede voetballers, maar niet veel fysiek. Dat ontbreekt, en zeker in Europa is dat belangrijk. Ons elftal is relatief klein", aldus Bruggink, die besluit: "Maar (we, red.) moeten niet vergeten dat we te maken hebben met budgetten. Wij kunnen gewoon niet zomaar willekeurig heel veel spelers vast gaan leggen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties