Transfers

Bruggink gaat voor Salah-Eddine, 'kleine kans dat Smal nog vertrekt'

Bruggink gaat voor Salah-Eddine, 'kleine kans dat Smal nog vertrekt'

Voor Arnold Bruggink begon Deadline Day vroeg, maar wel heel goed. De technisch directeur stapte op tijd in zijn auto om Myron Boadu op te halen van Schiphol. FC Twente en AS Monaco werken ondertussen de laatste details van de huurtransfer af. Als Boadu de medische keuring doorkomt, gaat hij het seizoen afmaken in Enschede. Als de spits definitief binnen is, zal FC Twente meteen doorschakelen.

FC Twente heeft Anass Salah-Eddine namelijk aangeboden gekregen van Ajax en wil de linksback op Deadline Day nog definitief overnemen van de Amsterdammers. "Op de linksbackpositie zitten we dun in de opties met Gijs Smal en de pas zeventienjarige Mats Rots", zegt Bruggink in gesprek met Voetbal International over de concrete interesse.

VI schrijft daarbij dat er nog een kleine kans bestaat dat Gijs Smal gaat vertrekken. Hoewel de 26-jarige linksback door een aantal clubs wordt gevolgd, heeft niemand zich nog concreet gemeld bij Bruggink. Smal, wiens contract afloopt, heeft een aanbieding voor contractverlenging op zak van FC Twente, maar heeft deze nog niet geaccepteerd dan wel geweigerd. Met de komst van Salah-Eddine zou FC Twente alvast voorsorteren op een mogelijk zomers vertrek van Smal.

Matig als linksback?

Salah-Eddine speelde vorig seizoen op huurbasis bij FC Twente. Ondanks dat een deel van de supporters stellen dat ze hem matig vonden spelen als linksback, speelde Salah-Eddine daar helemaal niet zo vaak. Salah-Eddine speelde driemaal als linksachter, waarvan slechts één keer meer dan twintig minuten. Dit was in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, toen hij na 21 minuten in het veld kwam voor Smal en een uitstekende indruk maakte. De 22-jarige Amsterdammer kwam vooral uit op het middenveld, waar Salah-Eddine een goede indruk maakte.

Supporters zien terugkeer zitten

De supporters van FC Twente lijken een terugkeer van Salah-Eddine over het algemeen wel te zien zitten. Op de vraag of ze de verdediger graag zien terugkeren in Enschede, antwoordde 80 procent van de ruim 2.200 respondenten op onze poll met 'ja'. De andere 20 procent ziet Salah-Eddine liever niet terugkeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties