Transfers

Bruggink in lastige positie: Durft hij risico's te nemen om het ultieme doel te behalen?

Bruggink in lastige positie: Durft hij risico's te nemen om het ultieme doel te behalen?

Gaat FC Twente komende winter de aanval versterken, of houdt technisch directeur Arnold Bruggink vast aan de huidige aanvallers binnen de selectie. Na de zomerse transferperiode gaf Bruggink aan dat hij baalde dat het hem niet was gelukt om nog een kwalitatieve buitenspeler vast te leggen. Of hij daar nu ook nog zo over denkt, heeft hij nog niet uitgesproken. Op dit moment heeft Oosting de beschikking over Vlap, Ünüvar, Van Bergen, Rots en Taha. En ook Regeer startte al die keer als linksbuiten.

De vraag is dan ook of het wel verstandig is om nog een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen. De ploeg heeft het met de nodige blessures voor elkaar gekregen om gelijk in punten te staan met de nummer drie AZ en het gat met Feyenoord is met twee punten ook minimaal. En wat doet het met het groepsproces als er nog een aanvaller bij de selectie wordt gehaald? Allemaal vragen waar Bruggink over na moet denken.

Aan de andere kant zal Bruggink een buitenkansje niet zomaar aan de kant schuiven. Stel er komt een buitenspeler beschikbaar die significant beter is dan de huidige en is direct voor meerdere jaren vast te leggen? Dan is de kans waarschijnlijk een stuk groter dat Bruggink toehapt dan bij een huurspeler die in de meeste gevallen na een half seizoen weer is gevlogen.

Een naam die iedere keer weer opduikt in het geruchtencircuit is die van Javairo Dilrosun. De rechtsbuiten was vorig jaar lange tijd basiskracht bij Feyenoord, maar dit seizoen speelde hij maar 27 minuten in de eredivisie verdeeld over vier korte invalbeurten. Is hij een speler die significant beter is dan Daan Rots, Younes Taha en Mitchell van Bergen? Daarbij is er nog een probleem, want Kenneth Perez weet dat Feyenoord geen zaken wil doen met FC Twente. Dit zal alles te maken hebben met de moeizame onderhandelingen over Hilgers en Zerrouki vorig seizoen.

Dan is er nog een andere naam die wordt gelinkt aan FC Twente. Het betreft PSV-aanvaller Yorbe Vertessen. De razendsnelle linksbuiten van PSV speelt de laatste tijd geregeld, maar dat komt enkel door de blessures van Hirving Lozano en Noa Lang. Als deze twee weer fit zijn wordt het uitzicht op speelminuten weer beperkt. Dinsdag stond hij in de basis tegen Arsenal, speelde hij een uitstekende wedstrijd en scoorde als beloning de gelijkmaker. Na afloop bevestigde hij dat hij de optie om komende winter te worden verhuurd aan het onderzoeken is. Vertessen is bezig aan een prima seizoen, maar is de 22-jarige vleugelflitser significant beter dan Vlap en Ünüvar?

Bruggink heeft genoeg om over na te denken richting de winterse transferwindow. Hierbij zal hij niet vergeten dat de derde plek dit seizoen recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Wordt FC Twente daarin uitgeschakeld, dan speelt het automatisch in de poulefase van de Europa League. Deelname aan de poulefase is het ultieme doel van FC Twente na de decepties tegen Fiorentina en Fenerbahce. Bij het halen van de vierde plek is deelname aan de poulefase van de Europa League of Conference League nog niet zeker zeker. Alleen als FC Twente of de nummer één, twee of drie op de ranglijst de KNVB-beker wint. Maar of de td bereid is om daarvoor extra risico's te gaan nemen?

Poll

Zie jij komende winter graag een nieuwe speler komen? Zo ja, op welke positie?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties