Transfers

Bruggink legt bizarre transfertip naast zich neer: "Moeten dingen anders doen"

Bruggink legt bizarre transfertip naast zich neer: "Moeten dingen anders doen"

Technisch directeur Arnold Bruggink staat weer voor een uitdagende periode. Samen met onder meer adviseur Jan Streuer en Hoofd Scouting Michel Doesburg moet hij de selectie samenstellen voor het nieuwe seizoen, waarin FC Twente minimaal tien Europese wedstrijden gaat spelen.

"Maar (we, red.) moeten niet vergeten dat we te maken hebben met budgetten", vertelt Bruggink in gesprek met TC Tubantia. "Wij kunnen gewoon niet zomaar willekeurig heel veel spelers vast gaan leggen. Ik word vaak genoeg aangesproken op straat door mensen die zeggen, je moet die en die halen."

"Ik kreeg afgelopen weekend de tip of we even Danjuma (een Nederlandse aanvaller van Everton met een marktwaarde van zeventien miljoen euro, red.) konden ophalen... Wij moeten proberen creatief te zijn en dingen anders te doen", aldus Bruggink.

Nee, spelers als Danjuma zullen niet naar De Grolsch Veste komen. Bruggink zal uit een ander vaatje moeten tappen. Hij is in ieder geval goed voorbereid op de komende transferperiode, die officieel op maandag 17 juni zal beginnen. Bruggink heeft met Sayf Ltaief zijn eerste aanwinst al binnen en de verwachting is dat Bas Kuipers op korte termijn gepresenteerd gaat worden. De Geesternaar wil ook nog een rechtsback, spits (lees: Wout Weghorst) en een linksbuiten aan de selectie toevoegen.

Daarnaast zullen mogelijk één of meerdere spelers vertrekken. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met Sem Steijn? "Geen idee. Ik heb vorig jaar gemerkt dat het in deze periode vlak na de competities nog rustig blijft. Er gaat nu niets gebeuren. Iedereen in de voetballerij is op vakantie."

Als spelers vertrekken, zullen er vervangers aangetrokken moeten worden. Het liefst snel, want FC Twente heeft begin augustus al de belangrijke wedstrijden in de voorronde van de Champions League op het programma staan. Bruggink is zich daarvan bewust. "Wij hebben in elk geval onze lijstjes klaar", besluit de 46-jarige technisch directeur, die aan de vooravond van zijn tweede transferzomer staat.

Selectie voor komend seizoen per 26 mei 2024

Keepers: Unnerstall, Tyton, El Maach, Karssies
Rechtsbacks: Regeer, Sampsted, vacature
Centrale verdedigers: Pröpper, Hilgers, Bruns, Van Hoorenbeeck, Mesbahi
Linksbacks: Salah-Eddine, M. Rots, vacature
Controlerende middenvelders: Sadílek, Kjolo, Eiting, Regeer, Besselink
Aanvallende middenvelders: Steijn, Vlap, Taha (?)
Rechtsbuitens: Rots, Van Bergen, Taha
Linksbuitens: Ltaief, Van Bergen
Spits: Van Wolfswinkel, vacature

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties