Transfers

Bruggink op zoek naar linksbenige verdediger, huurconstructie waarschijnlijk

Bruggink op zoek naar linksbenige verdediger, huurconstructie waarschijnlijk

FC Twente heeft momenteel Robin Pröpper, Mees Hilgers, Max Bruns en Juliën Mesbahi onder contract staan als centrale verdedigers. De linksbacks in de selectie zijn Gijs Smal en Mats Rots. Mesbahi en Rots zijn beide nog zeventien en zijn eigenlijk nog actief in de jeugdopleiding. Daarom zoekt FC Twente achter Pröpper, Hilgers en Bruns eigenlijk nog een centrale verdediger en achter Smal nog een linksback. Technisch directeur Arnold Bruggink mikt op een speler die beide posities kan invullen. Hierbij gaat het waarschijnlijk om een speler die gehuurd wordt.

"Wij komen in de situatie waarin je huurconstructies moet gaan bedenken, of huur met opties tot koop", legt Bruggink uit bij De Oosttribune van RTV Oost. "Wij zouden het liefst achterin een linksbenige centrale verdediger kan toevoegen die eventueel back-up kan zijn als linksback."

"Wij houden natuurlijk zeer serieus rekening met Mats Rots. Het zou gek zijn als we dat niet zouden doen. Max Bruns heeft het vorige week in de wedstrijd tegen Hammarby fantastisch gedaan. Het was echt niet eenvoudig om Robin Pröpper te vervangen in die wedstrijd. Dat heeft hij echt goed gedaan. Je wilt jongens ook een podium geven. Ik vind dat ze dat ook verdienen", aldus de technisch directeur.

"Alles wat van buitenaf komt is niet per se beter. Alleen je moet wel een elftal hebben. Je wilt concurrentie hebben, je wilt op de training intensiteit hebben. Ze moeten vechten voor hun plek, dat hoort ook bij de club. Laat maar zien dat je beter bent dan die ander. Dat is ook wat we nodig hebben. Ik zou ook graag twee wedstrijden in de week willen spelen", besluit Bruggink.

Bruggink op zoek naar linksbenige verdediger, huurconstructie waarschijnlijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties