Transfers

Bruggink reageert op vermeende interesse van Ajax in Weghorst

Bruggink reageert op vermeende interesse van Ajax in Weghorst

FC Twente is op zoek naar een spits en zou in die zoektocht bij Wout Weghorst terecht zijn gekomen. De speler die nu onder contract staat bij Burnley zou naar eigen zeggen maar al te graag naar de club uit Enschede komen. Hij was immers vroeger een groot fan van de ploeg. Echter maakte het Algemeen Dagblad op vrijdag bekend dat Ajax de speler geboren in Borne in het vizier zou hebben. Technisch directeur Arnold Bruggink van FC Twente reageert op alle geruchten.

Bruggink is op de hoogte van alle geruchten rondom de speler van Burnley die naar verluidt zo'n vijf miljoen euro moet gaan kosten. Mocht dit bedrag kloppen is Weghorst een dure aankoop voor de Tukkers, maar daar laat de technisch directeur zich niet over uit. "Ik heb het allemaal meegekregen, maar een reactie van Wout zelf heb ik niet gehoord. Dat bedrag is voor jouw rekening, ik ga daarover niet speculeren", vertelt hij tegenover Geert-Jan Jakobs van Voetbal International.

"Wij zijn geïnteresseerd in Wout en over wat hij zelf wil, is hij eerder duidelijk geweest. Wij hebben niet gehoord dat daarin iets is veranderd. Ik heb al lange tijd goed contact met hem en zijn zaakwaarnemer, maar op dit moment zit hij in de EK-bubbel. Zijn focus is nu om te presteren met het Nederlands elftal. Stel dat hij tijdens het toernooi vier keer scoort, dan ziet de situatie er misschien weer heel anders uit. En heeft Burnley ook een ander bedrag in gedachten dan nu."

De technisch directeur kijkt dan ook niet op dat een club als Ajax de speler ook in het vizier zou hebben. "We hebben het over een speler van het Nederlands elftal, die donderdag weer heeft gescoord. We kennen zijn kwaliteiten. Voor ons blijft hij een superinteressante speler, maar het blijft afwachten of hij voor ons een haalbare kaart is. Natuurlijk zou het heel naïef zijn als wij nu al onze pijlen op Wout gaan richten. En andersom is dat precies zo", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties