Transfers

Bruggink weet precies wat hij zoekt na exodus van spelers bij FC Twente

Bruggink weet precies wat hij zoekt na exodus van spelers bij FC Twente

Over drie weken moet de selectie klaar zijn voor de eerste grote uitdaging van het nieuwe seizoen 2023-2024. Dan wacht de confrontatie met een andere volksclub, Hammarby IF uit Zweden. Na het vertrek van Zerrouki, Cerny, Misidjan, Pleguezuelo, Salah-Eddine, Brama en Cleonise zijn er nog maar drie nieuwe spelers aangetrokken. Middenvelder Regeer van Ajax, aanvaller Taha van PEC Zwolle en Naci Ünüvar op huurbasis van Ajax.

De supporters beginnen langzaam aan een beetje zenuwachtig te worden, want wie gaan de sterkhouders Zerrouki en Cerny vervangen. In de basis zouden Regeer en Taha dat kunnen, maar die zijn eigenlijk gehaald voor de toekomst. Natuurlijk, wat goed is kan snel komen, maar hier zal technisch directeur Arnold Bruggink zijn geld niet op in hebben gezet. Ervaring is waar de opvolger van Jan Streuer naar op zoek is.

"Het liefst hebben we voor de wedstrijd tegen Hammarby het grootste gedeelte voor elkaar. Maar voor alle duidelijkheid: wij hebben al goede spelers, daar moet je nooit aan voorbijgaan. Spelers die het Twente-niveau aankunnen", vertelt hij in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. Echter weer Bruggink zelf ook heel goed dat er nog wat ervaren spelers bij moeten komen.

"Het is wel zo dat er in de leeftijdscategorie tussen de 24 en 30 jaar relatief veel jongens zijn weggegaan. Daar wil je de balans in bewaken en dus zoek je nu het liefst bewezen kwaliteit." Qua namen is het nog relatief rustig in het geruchtencircuit. Al weken wordt Carel Eiting genoemd als de ideale opvolger van Zerrouki, maar die schijnt FC Twente aangegeven te hebben nog even te willen wachten.

Een kandidaat die Cerny op zou kunnen volgen is Million Manhoef, maar zijn prijskaartje lijkt te gortig voor FC Twente. Helemaal nu het Ugalde binnenkort over gaat nemen voor iets minder dan vier miljoen euro. Daarentegen kan Bruggink wel een transfersom tegemoet zien van Joshua Brenet. Een vervanger heeft de club met Alfons Sampsted reeds in huis en Regeer kan ook uit de voeten als rechtsback, al geniet dit niet zijn voorkeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties