Transfers

Bruggink zal Excelsior-aanvaller Driouech vanavond met speciale gedachten bekijken

Bruggink zal Excelsior-aanvaller Driouech vanavond met speciale gedachten bekijken

FC Twente krijgt in speelronde 15 Excelsior op gezoek. De ploeg uit Kralingen hoopt op een stunt in Enschede. Gezien de eerdere uitslagen dit seizoen is dat niet heel gek, want de Rotterdammers doen het buitenshuis best goed. Er werd gewonnen bij NEC en sc Heerenveen en gelijkgespeeld op bezoek bij Vitesse, FC Utrecht en RKC Waalwijk.

"Excelsior doet het dit seizoen best aardig. Ze hebben een redelijke ploeg die lastig te bespelen is en al veel punten in uitwedstrijden heeft behaald. Ze hebben ook zeven keer gelijkgespeeld. Dat is ook wel een teken van stabiliteit. Ik verwacht wel dat FC Twente gaat winnen, maar het is wel een geduchte ploeg", aldus clubwatcher Leon ten Voorde bij de Warming-Up.

Bij Excelsior steekt er één speler boven de rest uit en dat is Couhaib Driouech. De 21-jarige aanvaller werd eerder dit seizoen al gelinkt aan FC Twente door Ibrahim Afellay. "Ze hebben Driouch aan de linkerkant. Die is razendsnel. Daar zullen ze bij FC Twente toch ook met speciale gedachten naar gaan kijken. Dat is een hele interessante speler om in de gaten te houden voor de toekomst."

De in Haarlem geboren Marokkaan doorliep de jeugdopleiding bij sc Heerenveen en maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Excelsior. Afgelopen seizoen speelde hij ook al bijna alles, maar dit seizoen beleeft hij zijn echte doorbraak. Na twaalf wedstrijden staat de teller van de dribbelaar op drie goals en twee assists. Zijn mooiste scoorde hij uit bij FC Utrecht. Hij speelde twee man uit en scoorde vervolgens bijna vanaf de achterlijn. Driouech heeft na dit seizoen nog een contract voor één seizoen en zijn marktwaarde wordt geschat op 900.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties