Transfers

Bruggink ziet bij Pellistri een voor FC Twente 'noodzakelijke' kwaliteit

Bruggink ziet bij Pellistri een voor FC Twente 'noodzakelijke' kwaliteit

Arnold Bruggink hoopt Facundo Pellistri te huren van Manchester United als de vervanger van Vaclav Cerny. De Uruguayaans international kwam afgelopen seizoen te weinig aan spelen toe waardoor Erik ten Hag heeft besloten om hem te verhuren. Technisch directeur Arnold Bruggink windt er geen doekjes om en geeft toe dat het Erik ten Hag was die de speler aan heeft geboden bij FC Twente. Echter is het nog niet rond.

"Je bent uiteindelijk altijd afhankelijk van de speler", vertelt Arnold Bruggink in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "Dat contact is er en natuurlijk ook met de baas van Manchester United, want die kennen wij ook." Speelt Ten Hag een rol? "Dat helpt wel, ja. Maar dat helpt omdat hij de club kent. Wij kunnen hem hooguit aangeven, en ook aan de speler en zijn zaakwaarnemer, wat wij hem kunnen bieden. Wat hij bij ons kan krijgen qua club, qua speelwijze, mogelijkheden om te spelen, hoe wij hem kunnen helpen en hij ons kan helpen. Dan bepaalt de speler uiteindelijk zelf. Maar de boss is in Engeland wel heel belangrijk en in dit geval is dat Erik ten Hag uit Twente."

Stond hij bij jullie op de scoutingslijst of zei Ten Hag dat hij nog wel een speler had die jullie kunnen gebruiken? "Hij is wel regelmatig gezien bij ons, maar dan gaat het wel vaak op de laatste manier. Daar is niets mis mee want zo gaat het heel vaak. Maar je gaat ook naar het profiel van die speler kijken. Wat wil je op welke plek. Hij is een rechtsbenige rechterspits terwijl daar vorig seizoen speelden met Cerny als linkspoot." Een totaal ander type speler dus. Wat maakt hem dan interessant voor FC Twente?

"Dit is een jongen met een enorm goede dribbel en diepte die bij ons echt noodzakelijk is. Die diepte hebben we minimaal aan één kant nodig, en dat heeft hij. Zijn statistieken bij Uruguay zijn heel goed. Met name qua assists, want het zelf scoren is iets minder. Maar ik denk dat hij de potentie heeft om voor ons een goede speler te kunnen zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties