Transfers

Bruggink ziet gebrek op middenveld: Komt er nog een speler bij?

Bruggink ziet gebrek op middenveld: Komt er nog een speler bij?

Het is al een tijdje rustig bij FC Twente wat betreft transfers. Na de aankopen van Sayf Ltaief en Bas Kuipers in mei vond er geen enkele in- of uitgaande transfer plaats in juni. De topprioriteiten zijn op dit moment de spits- en linksbuitenpositie, maar op de achtergrond wordt ook nog gekeken naar de mogelijkheid om een fysiek sterke middenvelder te halen.

"Ik heb het daar met Bruggink aan het einde van vorig seizoen al over gehad", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Hij vindt ook wel dat ze een vrij kleine ploeg hebben op het middenveld. Je gaat sowieso tien internationale wedstrijden spelen. Kracht en dynamiek spelen daar een hele grote rol. Het is de vraag of FC Twente dat genoeg heeft op het middenveld."

Ten Voorde sprak met trainer Joseph Oosting over de invulling van het middenveld. "Ik vroeg hem ook of hij er niet een middenvelder bij moet hebben, een grote en fysiek sterke middenvelder die iets toevoegt dat deze selectie nog niet heeft. Dan begrijp ik Twente ook wel dat dat een lastige afweging is. Stel, Sadílek is in september terug, toch sneller dan je verwacht. Dan heb je opeens een middenvelder over."

"Er moet eigenlijk iets meer duidelijkheid komen over de blessure van Sadílek. Stel, hij is er maanden uit, dan zou je misschien aan het huren van een middenvelder kunnen denken, ik noem maar wat." Over namen speculeert Ten Voorde nog niet. "Misschien vallen er straks wat spelers af bij de topclubs. Ook bij Ajax en Feyenoord moet er nog veel gebeuren. Feyenoord heeft Wieffer verkocht", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties