Transfers

Cerny wil in zomer kijken naar mogelijke stap, maar vergeet mooi gebaar FC Twente niet

Cerny wil in zomer kijken naar mogelijke stap, maar vergeet mooi gebaar FC Twente niet

Václav Cerny werd in de zomer van 2020 voor een jaar gehuurd van FC Utrecht. Hij deed het goed in Enschede, maar raakte in januari zwaar geblesseerd aan zijn knie. Desondanks was FC Twente overtuigd. De club nam hem voor één miljoen over van FC Utrecht. Het contract van de aanvaller loopt komende zomer af. Wel heeft FC Twente nog de optie om dit contract met twee jaar te verlengen.

Wat voor plannen heeft Cerny nog voor de toekomst? "Ik wil gewoon zo lang mogelijk voetballen en daarnaast een gezin hebben. Voor de rest zie ik het allemaal", vertelt de 25-jarige aanvaller bij VoetbalTijd. "Ik heb genoeg meegemaakt, ik wil lekker genieten van het voetballen. Naast het voetbal wil ik mijn leven vrij simpel houden."

Toch zit Cerny niet helemaal zonder toekomstplannen. "FC Twente heeft tot april de tijd om de optie in mijn contract te lichten. Dat heb ik niet in mijn eigen handen." Staat Cerny wel te juichen als dat gebeurt? "Ja, tuurlijk. Je moet niet vergeten dat ik hier heb getekend toen ik midden in een kruisbandblessure zat."

"De waardering van mijn kant is er zeker, dat dat toen is gebeurd. Dat mag iedereen weten. Maar uiteindelijk wil je ook stappen maken als je het goed doet, dat is denk ik hartstikke logisch. Dan is deze zomer een mooie periode om te gaan kijken", besluit de rechtsbuiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties