Transfers

City Group moet groot deel transfersom Ugalde direct weer afstaan

City Group moet groot deel transfersom Ugalde direct weer afstaan

Binnenkort tekent Manfred Ugalde een vierjarig contract bij FC Twente. De Tukkers nemen hem over van City Football Group, dat het talent in 2020 voor 875.000 euro wegplukte bij het Costa Ricaanse Deportivo Saprissa. Hij ging spelen bij Belgische tweededivisionist Lommel SK, dat in handen is van de City Group. Vervolgens werd hij tweemaal een jaar verhuurd aan FC Twente. Nu neemt de Enschedese club hem over voor maar liefst vier miljoen euro.

City Football Group mag deze vier miljoen euro echter lang niet helemaal zelf behouden. Het moet namelijk ruim negen ton afstaan aan Deportivo Saprissa, dat een van de grootste financiële klappers uit de clubgeschiedenis maakt. Dat meldt ESPN en is bevestigd door Fútbol Centroaméricana.

Het is de verwachting dat de City Group nu ook een hoog doorverkooppercentage heeft bedongen bij de transfer van Ugalde naar FC Twente. Dat er een doorverkooppercentage is, is in ieder geval al bekend. De hoogte daarvan niet.

Ugalde gold bij Deportivo Saprissa als een groot talent. Hij maakte uiteindelijk zeventien doelpunten en gaf tien assists in 52 wedstrijden voor 'Los Morados'. De kleine spits werd in het seizoen 2020-2021 gestald bij Lommel SK, waarvoor hij elfmaal scoorde en drie assists leverde in 22 competitieduels. Hij werd vervolgens tweemaal verhuurd aan FC Twente, waar hij pas de laatste maanden doorbrak. In zijn laatste dertien wedstrijden maakte hij acht doelpunten en gaf hij drie assists.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties