Transfers

Contractverlenging Smal duurt lang: Haalt FC Twente zijn opvolger alvast in huis?

Contractverlenging Smal duurt lang: Haalt FC Twente zijn opvolger alvast in huis?

Gijs Smal is volgens Transfermarkt met een marktwaarde van zes miljoen euro de duurste speler in de selectie van FC Twente. Toch zou het zomaar kunnen dat de linksback geen transfersom gaat opleveren voor de Tukkers. Na afloop van dit seizoen is het contract van Gijs Smal afgelopen. Club en speler zijn in gesprek over een verlenging, maar de onderhandelingen hebben tot dusver niets opgeleverd.

Afgelopen zomer werd er rekening gehouden met een vertrek van Smal. Begin augustus raakte de 26-jarige linksback echter geblesseerd, wat een van de redenen is dat Smal nog in Enschede speelt. Sinds de terugkeer van zijn blessure is het spel van 'Smaldini' een stuk minder dan vorig seizoen, toen hij maar liefst tien assists gaf in de eredivisie.

"Hij heeft een geweldig seizoen gehad met geweldige statistieken", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik denk dat hij een beetje verrast is geweest dat er niet heel veel belangstelling voor hem was. Dat zou je toch denken: linksbacks zijn schaars en hij heeft geweldige cijfers."

"De club wil graag met hem verlengen, maar dat duurt best wel lang. Hij heeft nog geen nieuw contract, dan moet je ook gaan nadenken: wat doe je daarmee in de winter? Zeg het maar." Host Fardau Wagenaar wil graag dat Ten Voorde zijn eigen vraag beantwoordt. De clubwatcher reageert. "Wat wil je horen? Dat Twente Smal in de winterstop moet gaan verkopen voor een paar ton voor dat halve jaar?"

Dat lijkt dus geen goede optie. Wat zijn voor Smal de mogelijkheden? "Het is óf bijtekenen, óf hij gaat in de zomer transfervrij de deur uit." En wat kan FC Twente doen in de winterse transferwindow? "Iedereen heeft het over een buitenspeler, maar dan ga je misschien wel kijken of je een linkervleugelverdediger kan krijgen. Niet alleen voor een half jaar, maar ook al als de opvolger van Smal", besluit Ten Voorde.

In de winterwindow van vorig jaar pikte FC Twente rechtsback Alfons Sampsted transfervrij op bij het Noorse Bodo/Glimt. Daarbij sorteerde de club voor op een vertrek van Joshua Brenet in de zomer, die op dat punt nog onvermijdelijk leek. Wellicht kan de club nu op eenzelfde manier toeslaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties