Transfers

Contractverlenging voor Sadílek? "FC Twente was al in gesprek met zijn entourage"

Contractverlenging voor Sadílek? "FC Twente was al in gesprek met zijn entourage"

Michal Sadílek raakte vlak voor het begin van het EK in Duitsland geblesseerd. In zijn vrije tijd viel hij met een driewieler in een gat, waarmee hij zijn been openhaalde. Er moesten maar liefst 65 hechtingen aan te pas komen en de Tsjechische middenvelder werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit maakte niet alleen een einde aan Sadíleks EK, maar heeft ook grote gevolgen voor zijn situatie bij FC Twente.

Leon ten Voorde vindt het 'een ontiegelijk domme actie' van Sadílek. "Dat heeft hij zelf ook toegegeven", zegt de clubwatcher in De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Sadílek is een op-en-topprof. Hij leeft echt voor het voetbal en gaat in het veld voorop in de strijd. Hij heeft er alles voor over en dan gun je juist zo'n jongen die het EK kan spelen zo'n podium."

"Dan strookt het er eigenlijk niet mee dat hij dit op zijn vrije dag doet. Je moet dan op de bank gaan liggen en één of andere waardeloze serie gaan kijken, of je gaat op een terrasje een spa rood wegtikken. Ik heb de beelden gezien van toeristen op de driewieler, dan denk ik: dit zou ik op dit moment niet zo snel terug", aldus Ten Voorde.

Hoe lang gaat het duren voordat Sadílek terug is? "Ik denk, als je 65 hechtingen hebt, dat het heel lang gaat duren. Dan denk ik dat hij de Champions League-voorronde en competitiestart niet gaat halen. Als je verder gaat rekenen, is het zo eind augustus. De verwachting was toch een beetje dat hij het EK zou gebruiken om in de etalage te komen bij mooie clubs, maar dat wordt een lastig verhaal."

Is dit dan ook een streep door de financiële rekening van FC Twente? "Ja en nee. Het is nog niet helemaal bekend, maar FC Twente was wel in gesprek met de entourage van Sadílek om het contract open te breken. Als je nog een jaar contract hebt, moet je bijtekenen of je moet verkocht worden, in deze tijd van het voetbal. Anders ga je net als Smal transfervrij de deur uit en dat moet je natuurlijk niet elk jaar hebben met basisspelers."

"Sadílek had daar op zich wel oren naar, maar zei ook volkomen terecht dat hij eerst het EK wilde afwachten. Die transfer staat nu wel op losse schroeven, die gaat niet weg. Ik denk dat de gesprekken wel weer geopend zullen worden over contractverlenging. Ik sluit niet uit dat Sadílek binnen afzienbare tijd gaat bijtekenen bij FC Twente, als ze eruit komen. Hij heeft drie jaar bij Twente gespeeld, hij is international en heeft nog één jaar contract. Dat is wel het moment om de volgende stap te gaan maken, voor beide partijen. Dan weet Twente ook waar ze aan toe zijn. Dat is nu niet", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties