Transfers

Cruciale clausule in contract Weghorst houdt hoop op stunttransfer naar FC Twente in leven

Cruciale clausule in contract Weghorst houdt hoop op stunttransfer naar FC Twente in leven

Hoe alles binnen korte tijd kan omslaan, heeft Wout Weghorst de afgelopen maanden van dichtbij ervaren. Tot het EK werd er telkens weer getwijfeld over zijn kwaliteiten. Als dat niet het geval was, dan ging het over zijn manier van juichen. Weghorst is on-Nederlands trots om voor Oranje te spelen, zingt het volkslied uit volle borst mee en bij een doelpunt juicht hij alsof de Champions League is gewonnen. Nu Nederland de halve finale heeft bereikt, waarbij Weghorst als invaller een belangrijk aandeel had, is uitgerekend de man die de meeste kritiek kreeg, de knuffelbeer van het Nederlandse volk. Uit een poll van VI blijkt zelfs dat 76 procent van de ondervraagden vindt dat Weghorst moet starten in de halve finale tegen Engeland.

Weghorst piekt exact op het moment dat FC Twente dacht een kans te maken om de spits naar Enschede te halen. Afgelopen winter zei de spits, toen door Burnley FC uitgeleend aan Hoffenheim: "Uiteindelijk heb ik nog één droom en dat is om bij FC Twente te spelen. Als kleine jongen ging ik daar zelf naartoe met mijn broers. We zaten zelf op Vak-P, in het fanatieke deel van Twente. Dat is iets waarvan ik altijd heb gezegd: daar zou ik supergraag nog eens willen voetballen in mijn carrière." Wout wordt op 7 augustus 32 jaar, en dus zou dit hét moment moeten zijn. Vele Twente-supporters vrezen dat hij door zijn goede EK niet meer haalbaar is en Burnley FC, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025, de vraagprijs op gaat schroeven. Wat sommige Twente-supporters echter niet weten, is dat er sprake is van een actieve clausule in het contract van Weghorst.

Sinds afgelopen winter hebben Arnold Bruggink en Simon Cziommer, voormalig FC Twente-speler en zaakwaarnemer van Weghorst, nauw contact. "We communiceren open en eerlijk met Arnold. Er stond een bedrag in en dat staat er nog steeds", verklapte de zaakwaarnemer in mei. "Het zal fluctueren richting augustus. We gaan kijken hoe we het best op de huidige situatie kunnen inspelen."

"Wout en ik hebben veel emoties bij Twente, daarom willen we dit ook goed en zorgvuldig aanpakken. Geen dingen beloven die we niet kunnen waarmaken. Wout en ik hebben samen een plan gemaakt: hoe kan een carrière er het mooiste uitzien? Ontzettend veel doelen die hij zeven, acht jaar geleden heeft gesteld, zijn bereikt. Een overgebleven doel is om nog eens in het rood van FC Twente te spelen. Hij vindt het een fantastische club, net als ik trouwens. Ik heb ervoor mogen spelen, Twente is mijn thuis. Zo voelt het ook voor Wout."

Arnold Bruggink heeft al aangegeven lang te willen wachten op Weghorst. Echter zijn er veel twijfels bij de Twente-supporters of Weghorst nog wel gaat komen, mede door het feit dat de clubs zich inmiddels op lijken te lijnen. Onder andere Ajax, Besiktas en AS Roma zijn de laatste weken genoemd. Ook de vanuit de Italiaanse media benoemde transfersom van 10 miljoen euro biedt weinig houvast. Echter zou je het ook om kunnen draaien. Waarom houdt Bruggink vast aan de hoop op de komst van Weghorst? Dit zal hij alleen doen als hij weet wat er in het contract staat van de spits. Als dat bedrag per definitie onbetaalbaar zou zijn voor FC Twente, dan had de technisch directeur dit logischerwijs al gecommuniceerd om de teleurstelling bij de supporters niet langer uit te stellen dan noodzakelijk. De cruciale clausule in het contract van Weghorst houdt de hoop op de stunttransfer naar FC Twente dus nog altijd in leven.

Poll

Denk jij dat Weghorst na het EK bij FC Twente gaat tekenen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties