Transfers

Dit is waarom Davy Pröpper niet bij FC Twente, maar wel bij Vitesse aansloot

Dit is waarom Davy Pröpper niet bij FC Twente, maar wel bij Vitesse aansloot

De droom van de broers Davy en Robin Pröpper is om ooit samen in een elftal te spelen. Omdat Davy (31) vorig jaar besloot te stoppen met voetballen leek deze droom vervlogen, maar inmiddels heeft de middenvelder zijn rentree gemaakt in het profvoetbal. Hij tekende bij Vitesse, terwijl hij daarvoor ook werd benaderd door FC Twente. Het was de ultieme kans om samen op het veld te staan met Robin. Toch besloot hij niet in te gaan op het aanbod van de Tukkers, maar deed dit wel toen Phillip Cocu hem uitnodigde. Davy legt uit waarom.

"Net voor de winterstop kreeg ik een berichtje van Phillip Cocu. Ik had zelf al zitten denken. Ik wilde toch weer gaan voetballen, maar wist zelf niet zo goed op welk niveau. Het berichtje van de trainer, om een kop koffie te komen drinken, heeft me over de streep getrokken", vertelt hij in gesprek met de Telegraaf.

Ook FC Twente heeft je benaderd. Was je reactie positief omdat het Vitesse was dat aanklopte? "Ja, het is mijn oude club. Ik kom uit Arnhem en woon in de buurt, zodat mijn gezin ook niet hoeft te verhuizen. Er zijn heel veel factoren hier die goed voelen waardoor ik me thuis voel.”

Van zijn broertje Robin kreeg hij een positieve reactie toen hij het nieuws vertelde. "Hij was heel blij voor me dat ik het plezier in het voetbal weer heb gevonden." Maar nu staan ze wederom tegenover elkaar, en niet samen op het veld. Het samenspelen lijkt meer een wens van Robin dan van zijn oudere broer Davy. "Robin hoopt nog altijd een keer samen met me te kunnen gaan spelen", besluit Davy die tot 2024 heeft getekend bij de club uit Arnhem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties