Transfers

Dolblije Streuer tempert torenhoge verwachtingen Twente-supporters

Dolblije Streuer tempert torenhoge verwachtingen Twente-supporters

In 2020 begon het huidige succes van FC Twente met de aanstelling van Jan Streuer als technisch directeur. Hij werd aangesteld door Van der Kraan die hem goed kende van een eerdere succesvolle periode bij Vitesse. Streuer schepte direct duidelijkheid. Hij wilde een Nederlandse trainer en overtuigde Jans naar FC Twente te komen. Daarnaast wilde hij zoveel mogelijk Nederlandse spelers of spelers die bekend waren met de eredivisie. Hij begon zonder ook maar een euro uit te kunnen geven aan transfersommen. Vier jaar later staat de club zomaar in de voorrondes van de Champions League.

Voor Streuer, tegenwoordig technisch adviseur van FC Twente, is het ook maar lastig te bevatten. Hij begon met een handjevol spelers en al in zijn tweede seizoen keerde FC Twente terug in Europa. Twee keer achter elkaar struikelde FC Twente in de play-offs, maar komend seizoen is dat anders. FC Twente is tot minimaal eind januari 2025 verzekerd van deelname aan of de Champions League of de Europa League. "Ongekend, we zijn van zo ver gekomen, het is fantastisch", vertelt hij in gesprek met ESPN.

Wat de prestatie dit seizoen extra bijzonder maakt, is dat Jans vertrok, evenals sterkhouders als Zerrouki, Misidjan en Cerny. Onder de nieuwe trainer Joseph Oosting waren het niet de nieuwe aankopen, maar de bankzitters van het vorige seizoen die opstonden. Met Daan Rots als de grootste uitblinker. Nu FC Twente zich heeft geplaatst voor de voorrondes van de Champions League zijn de verwachtingen bij de supporters hooggespannen.

De fans hopen op kwalitatief betere spelers, maar Streuer tempert de torenhoge verwachtingen. "We kunnen niet de ideale speler halen, want daar is het geld niet voor. En als hij ook niet goed genoeg is, neem je als FC Twente zijnde een groot risico. Wij kunnen geen speler halen voor vier miljoen. Bij de topclubs kan dat, maar hier niet", besluit hij eerlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties