Transfers

DONE DEAL | Rechtsbuiten Ribbers tekent meerjarig contract bij FC Twente

DONE DEAL | Rechtsbuiten Ribbers tekent meerjarig contract bij FC Twente

FC Twente heeft op vrijdagmiddag bekend gemaakt dat jeugdspeler Jort Ribbers een verbintenis bij de club heeft getekend. De negentienjarige aanvaller tekent een contract tot 2026 met een optie voor nog één seizoen. Ribbers speelt al vanaf zijn tiende bij Twentse jeugdopleiding en tekent hiermee zijn eerste profcontract.

Zelf is Ribbers erg blij. "Dat ik dit contract mag tekenen bij FC Twente is een supermooi moment. Vanaf de jongste jeugd speel ik in de jeugdopleiding en dat ik nu hier sta vind ik heel speciaal. Het voelt dat ik weer een fase heb afgevinkt en een volgende stap mag maken. Eigenlijk begint het nu pas", vertelt hij op de website van FC Twente.

"Dit seizoen heb ik al veel minuten mogen maken in oefenduels met de eerste selectie en was ik er ook bij tijdens het trainingskamp in de winterstop in Spanje. Dat zijn heel leerzame momenten, zeker op gebied van professionaliteit en intensiteit. Komend seizoen wil ik in beeld blijven bij het eerste en het verschil maken in de wedstrijden van Onder 21. Met Gijs Besselink, Juliën Mesbahi en Mats Rots heb ik in de jeugd gespeeld en zij zijn voorbeelden hoe je vanuit de jeugd door kunt stromen, dat is voor mij een goede motivatie om er ook bij te komen."

Technisch directeur Arnold Bruggink heeft vertrouwen in de rechtsbuiten. "Jort speelt van zijn tiende jaar in de jeugdopleiding en we vinden het mooi dat hij deze stap kan maken. Opnieuw een jongen uit de regio die de kans krijgt en afgelopen seizoen in oefenwedstrijden en tijdens het trainingskamp al aan het grote werk heeft mogen proeven. Het is nu aan Jort om zich de komende jaren te laten zien, we hebben er vertrouwen in dat hij het kan", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties