Transfers

DONE DEAL: Van Wesenbeeck aangesteld als nieuwe Manager FC Twente/Heracles Academie

DONE DEAL:  Van Wesenbeeck aangesteld als nieuwe Manager FC Twente/Heracles Academie

De FC Twente/Heracles Academie heeft met Maarten van Wesenbeeck (40) de opvolger gevonden van Dominique Scholten als Manager Academie. Per 1 november neemt Van Wesenbeeck de taken over van Scholten die per 1 februari officieel begint als algemeen directeur van FC Twente. Op 1 november zal Scholten beginnen met de voorbereidingen en draagt hij het stokje als Manager Academie officieel over aan Van Wesenbeeck die heeft getekend tot medio 2026.

“Het streven van de FC Twente/Heracles Academie sluit aan bij mijn ambities als persoon”, vertelt Maarten van Wesenbeeck op de site van de Academie. Van Wesenbeeck is sinds 2006 werkzaam bij KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF), waar hij momenteel in dienst is als General Manager. Daarnaast is hij voorzitter van het talentenprogramma van de KNAF. “Ik ben een persoon die graag anderen helpt en hen de mogelijkheid wilt bieden om dromen en ambities waar te kunnen maken. Samen met beide clubs, het personeel en alle vrijwilligers hoop ik een mooie periode tegemoet te gaan waarin we als Academie bestaande en nieuwe doelen kunnen realiseren. Ik kijk er enorm naar uit om op 1 november te starten in deze functie.”

Paul van de Kraan is blij met de aanstelling van Van Wesenbeeck. “Maarten is een energieke en ervaren man uit de autosport, maar hij is ook gek van voetbal. Dominique en Maarten zullen de komende periode intensief met elkaar samenwerken om tot een zorgvuldige overdracht te komen.” Ook Heracles-directeur Rob Toussaint is tevreden.

“We zien in Maarten een geschikte Manager Academie”, zegt Rob Toussaint, algemeen directeur Heracles Almelo. “De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet. De realisatie van een zelfstandige trainingsaccommodatie, het vergroten van commerciële inkomsten en verdere sportieve groei zijn de volgende grote uitdagingen. Wij hebben er vertrouwen in dat we met Maarten de volgende stappen gaan zetten.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties