Transfers

Dortmund-trainer over Twente-target Pohlmann: "Heeft bij ons niets meer te zoeken"

Dortmund-trainer over Twente-target Pohlmann: "Heeft bij ons niets meer te zoeken"

Een speler die bij FC Twente op de lijst staat is Ole Pohlmann. De aanvallende middenvelder staat onder contract bij Borussia Dortmund, waar hij dit seizoen twee keer in mocht vallen in het eerste. De meeste wedstrijd speelde hij echter voor het tweede elftal dat uitkomt in de 3. Liga, het derde Duitse niveau. Hier is hij een absolute sterkhouder met 13 doelpunten en 10 assists in 29 wedstrijden. Dat wordt beaamd door zijn trainer Jan Zimmermann.

“Ole is niet alleen een speler die het verschil maakt, hij is gewoonweg voortreffelijk in deze competitie. De manier waarop hij een bijdrage levert aan het team en het plezier dat hij heeft op de training, maakt hem tot een speler waar elke coach heel graag mee samenwerkt", aldus Zimmermann in de Duitse media.

Hij verwacht dan ook dat hij komend seizoen niet meer kan beschikken over Pohlmann die ook wordt gelinkt aan Werder Bremen. Dit is dezelfde club die eerder dit seizoen werd gelinkt aan Sem Steijn. Pohlmann heeft nog een doorlopend contract tot medio 2025, maar met een transferwaarde van 1 miljoen euro is hij financieel haalbaar. "Aan de ene kant ben ik heel blij dat hij bij ons is", vervolgt Zimmermann. "Aan de andere kant heeft hij bij ons niets meer te zoeken. Ik duim voor hem dat hij óf in de zomer bij het eerste van BVB aan mag sluiten, iets wat ik heel graag zou willen, óf een andere club vindt die op een veel hoger niveau speelt dan wij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties