Transfers

Droom (voorlopig) aan duigen: Na FC Barcelona en Real Madrid, nu weer tegen NEO en Stevo

Droom (voorlopig) aan duigen: Na FC Barcelona en Real Madrid, nu weer tegen NEO en Stevo

Joris Eppink maakte al op achtjarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente, die vanaf 2020 verder ging als de FC Twente/Heracles Academie. Hij reisde de wereld rond en kwam terecht in landen als Dubai, Zuid-Korea, Italië en Turkije. Tijdens de vele toernooien speelde hij tegen grote clubs als FC Barcelona, Real Madrid en Juventus. Eppink kijkt er positief op terug.

"Dan ben je elf jaar en ben je zonder ouders en onder schooltijd lekker in Italië een toernooi aan het voetballen. Daarop speel je tegen FC Barcelona, Juventus en Real Madrid. Dat zijn hele gave momenten. De zelfstandigheid die je op jonge leeftijd al krijgt, dat is ook mooi meegenomen", vertelt hij tegenover Niels Meijerink van het AD.

Het traject verliep voorspoedig, tot het afgelopen seizoen. Eppink maakte de overstap van Onder 16 naar Onder 18 en dat viel hem zwaar. Hij kreeg te maken met oudere concurrenten en af en toe ook nog dispensatiespelers van Onder 21. Hierdoor kwam hij nauwelijks nog aan spelen toe. "Wij moesten bijvoorbeeld uit bij PSV spelen en voor de wedstrijd moet je dan loopjes doen. Daarna moet je douchen en op de tribune zitten. Dat is dan wat je een heel jaar moet doen. Dat waren zware momenten."

Eppink verloor het plezier in voetballen, maar toen hij te horen kreeg dat FC Twente niet met hem door wilde, kwam dit toch hard aan. "Je droom is om profvoetballer te worden. Dat kan nog steeds, maar de stap wordt wel groter. Maar als ik er nu op terugkijk, dan zou ik niet nog een jaar willen hebben zoals ik dat vorig seizoen heb meegemaakt. In dat opzicht is het wel een opluchting", aldus de speler die nu zijn speelminuten maakt bij Sparta Enschede, de club waar hij in het verleden ook al actief was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties