Transfers

Elia keert terug op voetbalveld en gaat aan de slag bij amateurclub uit de eerste klasse

Elia keert terug op voetbalveld en gaat aan de slag bij amateurclub uit de eerste klasse

Eljero Elia maakte in de winter van 2023 bekend dat hij stopte als profvoetballer. De linksbuiten kwam in 2007 bij FC Twente. Hij kwam over van ADO Den Haag. Bij de Tukkers voetbalde hij twee jaar, waarna hij een transfer verdiende naar Hamburger SV. Vanuit daar maakte hij verschillende transfers naar onder andere Juventus, Werder Bremen en Feyenoord. In 2021 keerde hij terug bij ADO Den Haag, na een pauze bij deze club besloot hij in 2023 een punt achter zijn carrière te zetten. Deze week werd bekend dat hij binnenkort toch weer te bewonderen is op het voetbalveld.

Deze week werd bekend dat de inmiddels 37-jarige oud-international aan de slag gaat bij FC Skillz in Den Haag. De amateurploeg komt uit in de eerste klasse, maar koestert grote ambities. Zo promoveerde de club twee seizoenen achter elkaar en wist dit seizoen op het nippertje te handhaven in de eerste klasse.

De oud-speler van FC Twente is erg te spreken over de amateurclub uit Den Haag. "Vanaf de oprichting van de vereniging was ik al bekend met FC Skillz, omdat ik er familie heb rondlopen. Ik bewonder de groei die ze als vereniging doormaken en hoop met mijn ervaring iets moois bij te dragen", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"In de gesprekken met het bestuur en de hoofdtrainer ontstond iets moois en voelde het al heel snel vertrouwd, wat maakt dat ik me enorm kan vinden in de manier waarop ze zich als vereniging door willen ontwikkelen. Het is voor mij zaak om in de komende periode weer fit te worden, zodat ik goed aan de voorbereiding kan beginnen."

Naast Elia trok het ook al oud-prof Adnan Bajic aan. Trainer Oussama Bekkaoui is erg tevreden over de spelersgroep. "Met de komst van Eljero hebben we de selectie voor het komende seizoen compleet kunnen maken. We hebben 22 spelers, elke positie is dubbel bezet en er is een gezonde mix van jeugdigheid, ervaring en routine", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties