Transfers

FC Twente, Anderlecht en Feyenoord azen op 20-jarige goalgetter PEC Zwolle

FC Twente, Anderlecht en Feyenoord azen op 20-jarige goalgetter PEC Zwolle

FC Twente werd vorige week gekoppeld aan PEC Zwolle-verdediger Thomas Beelen. Dit seizoen brak de 21-jarige verdediger definitief door en zag zijn goede seizoen beloond worden met promotie naar de eredivisie. Opvallend is dat Beelen in het verleden al actief was in de jeugdopleiding van FC Twente. Toen er vanwege de financiële problemen moest worden bezuinigd op onder andere het vervoer, moest hij de opleiding noodgedwongen verlaten.

Volgens Tijmen van Wissing is Beelen niet de enige speler van PEC Zwolle die op de radar staat bij FC Twente. De andere is Younes Taha, het broertje van Redouan Taha die in het verleden ook speelde in de jeugd van FC Twente. Terwijl Redouan tegenwoordig zonder club zit, maakt Younes flinke stappen. FC Twente zou echter niet de enige club zijn die interesse heeft.

"Hij wordt ook in België genoemd.", weet Van Wissing die doelt op Anderlecht. Ook Feyenoord zou de verrichtingen van Taha volgen. "Het is wel een interessante speler die er dit seizoen al veertien heeft gemaakt. Hij wil zelf het liefst bij PEC Zwolle blijven, maar mist een beetje de waardering. Maar het liefst blijft zo'n Taha natuurlijk nog bij PEC Zwolle, want hij heeft vorig jaar een reuzenstap gemaakt vanuit de Tweede Divisie naar de top van de Eerste Divisie. En als je dan nu weer de stap maakt naar de subtop van de Eredivisie, dan maak je misschien wel een paar reuzensprongen. Dan kan je een keer een misstap begaan."

Taha heeft nog een doorlopend contract tot 2025 plus een optie voor nog een extra seizoen. Zijn marktwaarde wordt geschat op 50.000 euro, maar de verwachting is niet dat PEC Zwolle hem daarvoor laat gaan. Van Staa denkt dat Taha wel gevoelig zou zijn voor een transfer naar een grotere club. "Met alle respect voor PEC Zwolle, maar als er grotere clubs gaan komen die beter zijn en meer mogelijkheden hebben, dan ga je er toch over nadenken", besluit Van Staa het onderwerp bij de Oosttribune.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties