Transfers

FC Twente buigt niet voor interesse in Van Wolfswinkel: "Moeten er alles aan doen om hem te behouden"

FC Twente buigt niet voor interesse in Van Wolfswinkel: "Moeten er alles aan doen om hem te behouden"

Ricky van Wolfswinkel liep afgelopen vrijdag het beeld uit toen hij in een interview met NOS 'supersub der supersubs' werd genoemd. "Ik heb altijd gezegd: als iemand mij zo noemt, houd ik ermee op. Dus, fijne avond", zei hij erbij. Het was dan wel een grap van de 34-jarige spits, maar de waarheid is ook dat Van Wolfswinkel niet graag op de bank zit.

"Dat wordt voor mij nooit gemakkelijk", geeft de reserve-aanvoerder toe in gesprek met Voetbal International. "Dat weet de trainer, we praten er op een normale manier over. Als fysiek dingen gaan tegenzitten, zou het anders zijn. Maar ik heb nooit klachten, ben de afgelopen tweeënhalf jaar bij Twente altijd fit geweest. Ik ben nog te veel liefhebber om genoegen te nemen met een plek op de bank."

Trainer Joseph Oosting heeft begrip voor Van Wolfswinkel. "Van de week hebben we het er uitgebreid over gehad", zegt de oefenmeester. "Als trainer is het ook lastig, want ik snap dat iedereen wil starten. Maar soms heb je ook dat je met iemand juist wilt eindigen. We kunnen het niet met elf man doen. De waarde van Ricky is duidelijk, maar waarover we het bijvoorbeeld hebben gehad is: heb je ook dezelfde waarde als je start? Dat zijn interessante discussies. Er ontstaat nu een vliegwiel in onze selectie. Niemand is zeker van zijn basisplaats, dat is wat je graag wilt als trainer. Dán kun je naar een hoger level, kunnen we onze ambitie achterna."

Wintertransfer?

Is het voor Van Wolfswinkel geen mogelijkheid om in de winter te vertrekken, zodat hij weer ergens basisspeler kan worden? "Er zijn altijd wel clubs die polsen hoe het met me is", vertelt de spits. "Toevallig heb ik vorige week van mijn zaakwaarnemer gehoord dat er wat interesse is, maar ik weet niet in welke mate. Ik ben daar oprecht ook helemaal niet mee bezig. Ik zou het ook heel moeilijk vinden om in de winter weg te gaan, dat heb ik nooit gedaan. En ik weet wat ik heb bij Twente, ben trots om hier te spelen. Zolang ik plezier heb, wil ik hier zeker blijven."

"Maar soms wordt het lastiger gemaakt. Deze keer val je in de rust in, mag je aanvallen en gáán. Dat is lekker. Hiervoor, tegen FC Utrecht, viel ik in en kwamen we na een minuut met tien man te spelen. Dan is het alleen verdedigen. Tegen NEC: zeventien minuten, 3-1 achter. Tegen PSV: met tien man, 2-0 achter, moet je linksbuiten spelen. Dan is het minder leuk invallen. Maar de liefhebber in mij blijft pushen en zal nooit verzaken."

Als het aan Oosting ligt, gaat Van Wolfswinkel in ieder geval nergens heen. "Ricky is voor mij een key player. Met zijn manier van voetballen stelt hij ons in staat tot een tegenzet, als we een goal willen maken. Hij is ervaren, bindt de groep op een heel natuurlijke manier, vaak met zijn humor. Maar dat niet alleen. Vorige week speelden we een oefenwedstrijd tegen de Onder 21. Die man gaat als de brandweer. Rennen, jagen, goals maken, eerzucht. Ricky is een voorbeeld voor de groep. We moeten er alles aan doen om hem te behouden. Sowieso ben ik iemand van: we gaan samen op pad en komen ook samen weer thuis." Dus: ze zijn aan het seizoen begonnen en maken hem ook samen af. "Zo sta ik erin, ja", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties