Transfers

FC Twente dicht bij definitieve overname Ugalde

FC Twente dicht bij definitieve overname Ugalde

Het duurde even voordat het er allemaal uitkwam, maar de laatste maanden was Manfred Ugalde helemaal los bij FC Twente. De kleine spits ontpopte zich tot een belangrijke factor in het elftal van FC Twente en wist technisch duo Jan Streuer en Arnold Bruggink ervan te overtuigen om hem te behouden.

In eerste instantie leek het een lastig verhaal te worden. Er zou namelijk een prijskaartje van zeven miljoen euro om de nek van de Costa Ricaan hangen, bovenop een salaris van minimaal 422.000 euro per jaar dat hij zou moeten verdienen bij FC Twente. Dit omdat spelers die niet afkomstig zijn uit de Europese Unie minimaal anderhalf keer het gemiddelde salaris van een eredivisiespeler moeten verdienen.

FC Twente wilde er echter via een bepaalde constructie, waarbij de transfersom waarschijnlijk in termijnen betaald gaat worden, voor zorgen dat Ugalde, die de laatste twee seizoenen gehuurd werd van City Football Group, toch kon blijven. Het lijkt er steeds meer op dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken. Streuer sprak onlangs al hoopvolle woorden uit en nu komt ook Costa Ricaanse journalist Kevin Jiménez met goed nieuws.

"Twente is in vergevorderde onderhandelingen om Manfred Ugalde van de City Group te kopen", meldt Jiménez op zijn Twitter-account. "Alles gaat goed en de gesprekken zijn zeer positief, zodat de overeenkomst gesloten kan worden. De Tukkers beginnen aanstaande maandag 3 juli aan hun voorseizoen. Cruciale uren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties