Transfers

FC Twente dichtbij het huren van Eiting met een verplichte optie tot koop

FC Twente dichtbij het huren van Eiting met een verplichte optie tot koop

Carel Eiting heeft de arbitragezaak tegen FC Volendam op alle punten verloren. Hij wilde graag voor een gelimiteerde transfersom vertrekken bij FC Volendam, maar dat is nu niet meer mogelijk. Eiting heeft zich afgelopen week ziek gemeld en wil niet meer op het trainingsveld van FC Volendam verschijnen. De Volendammer lijkt via een huurconstructie alsnog naar Enschede te verkassen.

FC Twente heeft een bod van 500 duizend euro uitgebracht op Eiting, maar dit werd direct geweigerd door FC Volendam. FC Twente moet met een hogere transfersom komen om Eiting alsnog naar Enschede te halen. "Twente is aan het kijken met Volendam en het kamp van Eiting om tot een oplossing te komen. Dat was ook het advies van de arbitragecommissie, om met zijn drieën tot een oplossing te komen waar ze allen tevreden mee zijn", aldus Ten Voorde in de Ballen Verstand podcast.

Het lijkt erop dat Eiting gehuurd gaat worden dit seizoen met een verplichte optie tot koop voor volgend seizoen. "FC Twente kan niet zomaar een bod van 2,5 miljoen euro uitbrengen. Maar ik ga ervan uit dat Eiting volgende week een speler is van FC Twente, door een huurperiode met een verplichte optie tot koop", aldus Ten Voorde.

Technisch directeur Arnold Bruggink leeft mee met de 25-jarige middenvelder en is enorm transparant over het hele proces rondom de arbitragezaak. "Bruggink kwam voor de camera's bij RTV Oost en nam alle tijd om te vertellen over de situatie rondom Eiting. Het voelt als een morele verplichting om Eiting niet te laten vallen. Nadat het vonnis online kwam was het duidelijk dat het een onwerkbare situatie is voor Eiting."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties