Transfers

FC Twente moet FC Volendam flink bedrag betalen bij halen Europees voetbal vanwege transfer Eiting

FC Twente moet FC Volendam flink bedrag betalen bij halen Europees voetbal vanwege transfer Eiting

Carel Eiting maakte afgelopen zomer de overstap van FC Volendam naar FC Twente. Deze transfer heeft een bijzonder verhaal. De centrale middenvelder heeft deze overstap immers via een wekenlange arbitragezaak afgedwongen. De geboren Amsterdammer werd uiteindelijk voor één miljoen overgenomen van de club uit het vissersdorp.

FC Volendam had in die periode zijn contract met één jaar verlengd, dit was een optie in zijn contract. Echter gebeurde dit nadat FC Twente zich had gemeld voor de centrale middenvelder. Hierdoor konden de Volendammers een hoger bedrag vragen voor de 26-jarige Amsterdammer. Hier was Eiting het niet mee eens en dus spande hij een arbitragezaak aan. Na de overwinning, betaalden de Tukkers één miljoen euro voor de overname van Eiting.

De club uit Enschede staat momenteel op de derde plek in de eredivisie en dat betekent dat het met de huidige stand de voorrondes van de Champions League ingaat. Dit is op sportief en economisch vlak een grote stap voor de club. Er lonken grote bonussen en de spelers krijgen de kans om zich op het hoogste podium van Europa te laten zien.

Echter zal FC Twente ook geld moeten afstaan als het Europees voetbal haalt. Weten de Tukkers de Champions League te halen, dan krijgt FC Volendam één miljoen euro extra voor Eiting. Mochten de Tukkers dit niet halen, maar wel de Europa League ingaan dan staat het de helft van deze bonus af aan de Volendammers. Dat is een bedrag van vijf ton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties