Transfers

'FC Twente rond met nieuwe linksback: Presentatie eind mei'

'FC Twente rond met nieuwe linksback: Presentatie eind mei'

Gijs Smal heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld. De 26-jarige linksback heeft besloten zijn aflopende contract in Enschede niet te verlengen. Waarschijnlijk wordt ergens deze week bekend dat Smal naar Feyenoord zal vertrekken. In de zoektocht naar een nieuwe linksback lijkt FC Twente uitgekomen te zijn bij Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers.

De doorgaans goed geïnformeerde Jimmy65 en Twente4ever melden op het forum van fctwente.net zelfs dat FC Twente rond is met Go Ahead Eagles en Kuipers over een transfer. Volgens Jimmy65 betaalt FC Twente een aardig bedrag, Twente4ever weet te melden dat de deal rond is en na de play-offs van Go Ahead Eagles wordt geformaliseerd.

Kuipers speelde tussen 2001 en 2014 in de jeugdopleiding van Ajax. Via Excelsior, ADO Den Haag, het Roemeense FC Viitorul en NEC Nijmegen kwam de 1,80 meter lange linksback in 2020 naar Go Ahead Eagles. Kuipers wordt deze zomer dertig jaar en is aanvoerder bij Go Ahead, waarmee hij donderdag en eventueel zondag strijdt om een ticket voor Europees voetbal via de play-offs. Kuipers heeft nog een contract tot medio 2025 in Deventer, waardoor FC Twente een bedrag moet betalen om hem naar Enschede te halen. Zijn marktwaarde wordt geschat op 850.000 euro.

Kuipers maakt een goed seizoen door bij Go Ahead Eagles. In 33 competitiewedstrijden was de linksback goed voor maar liefst vijf doelpunten en vier assists. Kuipers wordt met name gewaardeerd om zijn kwaliteiten aan de bal. Met Anass Salah-Eddine en Mats Rots heeft FC Twente al twee linksbacks in de selectie. Of FC Twente nu ook nog geïnteresseerd is in de transfervrije Thomas Ouwejan, is niet bekend.

Opinie: Denk jij dat Kuipers een goede aankoop zou zijn? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties