Transfers

FC Twente (v) shopt bij aartsrivaal Ajax: "Dit is een droom die uitkomt"

FC Twente (v) shopt bij aartsrivaal Ajax: "Dit is een droom die uitkomt"

FC Twente Vrouwen heeft de selectie versterkt met Sophie Proost. De 17-jarige jeugdinternational komt over van aartsrivaal Ajax. Proost is een talentvolle middenvelder, maar een debuut in het eerste van Ajax Vrouwen bleef uit. Ze heeft een meerjarig contract getekend tot medio 2027. Trainer Joran Pot kan nog niet beschikken over Proost. Ze gaat eerst het EK spelen met Oranje onder 19 in Litouwen.

"Dit is een droom die uitkomt, komend seizoen spelen op het hoogste niveau. Voor mij is dit een heel mooie stap in mijn ontwikkeling en ik hoop hier verder door te groeien. Ik kijk er erg naar uit."

Technisch manager Roord is blij met de komst van de talentvolle Proost. "Sophie is een heel talentvolle speelster en we zijn zeer verheugd dat zij voor FC Twente heeft gekozen. Afgelopen periode heeft Sophie mooie stappen gezet en bij Ajax en Oranje onder 19 laten zien wat haar kwaliteiten zijn. Komend seizoen krijgt ze bij FC Twente de kans om een volgende stap te zetten in haar carrière."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties