Transfers

Goalgetter Futkeu ook in beeld bij Schalke 04 en tal van andere Duitse clubs

Goalgetter Futkeu ook in beeld bij Schalke 04 en tal van andere Duitse clubs

Vandaag verscheen er een nieuw gezicht in het shirt van FC Twente. Het was Noel Futkeu die een helft de kans kreeg om de technische staf van FC Twente te overtuigen van zijn kunnen. De 20-jarige aanvaller speelt momenteel voor Schwarz-Weiss Essen dat uitkomt op het vijfde Duitse niveau. Hier is hij met 28 treffers niet alleen de clubtopscorer, maar ook de topschutter van de Regionalliga Niederrhein.

Futkeu speelde als jeugdspeler voor dezelfde club en kwam terug na mislukte avonturen bij Rot-Weiss Essen en het tweede elftal van FC Köln. Dat hij dit seizoen zoveel zou gaan scoren had de speler zelf ook niet verwacht. Het gevolg is dat de Duitser met Kameroense roots op de radar is verschenen bij meerdere clubs.

Niet alleen FC Twente heeft de goalgetter op de rader, maar volgens de Duitse media volgen ook Rot Weiss Essen, Borussia Mönchengladbach en Schalke '04 zijn verrichtingen. Rot Weiss Essen komt uit op het derde Duitse niveau. Borussia Mönchengladbach wil hem halen voor het tweede dat speelt op het vierde niveau. Ook Schalke zou hem willen halen voor het tweede elftal dat net als BMG speelt op het vierde niveau. Ook worden Alemannia Aachen, SSVg Velbert en Fortuna Düsseldorf gelinkt aan de spits.

Voor welke club Futkeu gaat kiezen is nog niet bekend, maar de keuze is dus reuze. Aan ambities geen gebrek, want de droom is om ooit uit te komen in de Bundesliga. "Ik weet nog niet wat de volgende stap gaat worden", vertelt hij in gesprek met Reviersport. "Ik ben de club heel dankbaar, maar zoals het er nu naar uit ziet ga ik vertrekken bij Schwarz-Weiss Essen. Of het een tweede team wordt of een eerste elftal, ik sta open voor beide opties."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties