Transfers

Heracles-back Roosken getipt bij FC Twente: "Zou hem halen met het oog op potentie"

Heracles-back Roosken getipt bij FC Twente: "Zou hem halen met het oog op potentie"

De kans is groot dat Heracles komend seizoen gewoon weer in de eredivisie speelt. De ploeg uit Almelo staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie, en die plek is net als de eerste voldoende voor directe promotie naar het hoogste niveau. Het gat naar de nummer drie is inmiddels 11 punten, dus de vraag is niet of Heracles promoveert, maar wanneer.

Bij Heracles zijn de aanvaller Hansson en Laursen de smaakmakers, maar kijkend naar potentie ziet Leon ten Voorde een andere interessante speler. Hij betreft de linksback Ruben Roosken. "Ik kijk wel eens naar de selectie van Heracles en denk dan: welke speler heeft doorgroeimogelijkheden naar de middenmoot van de eredivisie of misschien wel de subtop. Dan noem je toch Roosken (23)", aldus de clubwatcher bij de podcast De Ballen Verstand.

Heracles-watcher Ralph Blijlevens ziet ook potentie, maar weet ook dat de verdediger nog veel moet leren. "Hij ontwikkelt zich heel goed dit jaar, maar het rendement laat wel te wensen over. Hij heeft wel een goede combinatie met Hansson, maar het gros van de voorzetten komt niet aan." Toch staat de teller inmiddels op zes assists.

"Als ik het te vertellen had bij een subtopper, dan zou ik hem eerder op mijn lijstje zetten dan Hansson en Laursen", vervolgt Ten Voorde. "Hij heeft de voorwaarden om een hele goede linksback te worden. Hij is offensief, voetbalt makkelijk, is niet bang voor de bal. Alleen moet hij verdedigend wel stappen gaan maken. Stel dat Gijs Smal weg zou gaan bij FC Twente, dan zou ik hem wel op de lijst zetten. Ik zou hem niet als eerste keuze halen, maar wel met het oog op potentie."

De kwaliteiten van beide backs komen wel met elkaar overeen. Smal was in de Keuken Kampioen Divisie aanvallend sterkt, maar moest na zijn komst bij FC Twente veel investeren in het verdedigende deel. Dit zal in het geval van Roosken niet anders zijn. Mocht FC Twente daadwerkelijk concreet worden voor Roosken, dan moet er wel een transfersom worden betaald. De back heeft nog een contract tot medio 2024 met een optie voor nog een extra seizoen.

Poll

Roosken een goede kandidaat mocht Smal vertrekken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties