Transfers

Jans vreest dat goalgetter Lammers niet terugkeert: Biedt dit kansen voor FC Twente?

Jans vreest dat goalgetter Lammers niet terugkeert: Biedt dit kansen voor FC Twente?

De kans dat Sam Lammer deze zomer terugkeert bij FC Utrecht lijkt klein. Dit kan worden opgemaakt uit de woorden van trainer Ron Jans. De spits die ook op het lijstje staat bij FC Twente is naar alle waarschijnlijkheid te duur. "Wij hebben de hoop dat Lammers terugkomt niet opgegeven, maar de kans is denk ik wel minder dan 50 procent", vertelt de oud-trainer van FC Twente in gesprek met ESPN.

Zondag werkte FC Utrecht de eerste training af in aanloop naar het nieuwe seizoen. Daar stond direct de mogelijke vervanger van Lammers op het veld. Het betreft David Min die werd overgenomen van RKC Waalwijk. "Ik had echt een hekel aan hem als we tegen hem moesten. Hij gaat voor RKC niet meer tegen FC Utrecht scoren, dat is al heel fijn."

"Min zou heel goed op de positie van Lammers belangrijk kunnen zijn voor het team", vertelt Jans. "Hij is eigenlijk een beetje een laatbloeier. Hij is lang, snel, kan een goal maken en wil echt werken, ook aan zichzelf. Min weet dat hij zal moeten knokken bij Utrecht om minuten te krijgen. Ik hoop dat hij die plek zal invullen, maar Sam Lammers is nog niet 100 procent weg en David Min zal het nog moeten laten zien"

Of FC Twente - dat Wout Weghorst bovenaan het lijstje heeft staan - wél kan voldoen aan de eisen van Lammers is nog maar de vraag. Door een groot deel van de supporters wordt hij gezien als de ideale nieuwe spits van FC Twente. Sommigen zien zelfs liever Lammers komen dan Weghorst. Lammers heeft nog een doorlopend contract tot medio 2027 en moet naar verluidt zo'n drie miljoen euro kosten. Echter lijkt het salaris het grootste struikelblok. FC Twente heeft wel een sportief voordeel ten opzichte van FC Utrecht. De club speelt voorrondes van de Champions League en heeft zich al verzekerd van Europees voetbal tot minimaal eind januari 2025.

Opinie: Denk jij dat Lammers wel haalbaar is voor FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties