Transfers

Kieft linkt Steijn aan Ajax, Advocaat lyrisch over topscorer FC Twente

Kieft linkt Steijn aan Ajax, Advocaat lyrisch over topscorer FC Twente

Sem Steijn heeft zijn eerste seizoen als basisspeler bij FC Twente afgesloten met een geweldig doelpuntenaantal van 17 stuks. Hiermee heeft hij het doelpuntenrecord als middenvelder van Hakim Ziyech geëvenaard. De verwachting is dat er vele clubs gaan komen voor de aanvallende middenvelder die momenteel een marktwaarde heeft van zeven miljoen euro. Zelf heeft hij al aangegeven dat als hij moest kiezen, hij een stap naar Ajax, PSV of Feyenoord prefereert boven een buitenlandse transfer.

Dick Advocaat is onder de indruk van de Haagse goaltjesdief. "Ik vind die Steijn echt geweldig. Dat is zo'n fanatieke jongen. Die ging van ADO naar FC Twente en iedereen had grote twijfels. Daar scoorde hij aan de lopende band, maar dat doet hij bij FC Twente ook." Advocaat denkt dat Steijn zelfs nog hogerop kan.

"Zeker wel. Als je goals kan maken, kan je overal terecht. Ik vind het een uitstekende tweede spits en hij weet hoe hij de goals moet maken. En hij kan nog aardig voetballen ook én hij heeft loopvermogen. Het is wel een complete speler hoor."Een optie voor Feyenoord? "Feyenoord moet zelf bepalen of ze hem gaan bellen. Normaal staat daar Stengs en Steijn is een totaal ander type. Hij is veel doelgerichter." En Ajax? "Die kunnen ook nog wel wat gebruiken, heb ik de indruk", besluit Wim Kieft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties