Transfers

Knotsgekke transferzomer op komst bij FC Twente: Acht spelers staan voor exit

Knotsgekke transferzomer op komst bij FC Twente: Acht spelers staan voor exit

De verwachting is dat er komende zomer flink wat gaat gebeuren bij FC Twente. Het zou wel eens de meest drukke transferzomer kunnen gaan worden sinds 2020. Toen had de kersverse technisch directeur Jan Streuer maar een handjevol spelers tot zijn beschikking en moest een flink aantal spelers aantrekken om de ploeg eredivisiewaardig te krijgen. Inmiddels heeft Arnold Bruggink het stokje overgenomen en krijgt hij steun van Streuer die tegenwoordig actief is als technisch adviseur. Maar wat zijn de verwachtingen voor komende zomer? We hebben het op een rijtje gezet.

Smal, Brenet en Van Wolfswinkel

Er zijn bij FC Twente drie spelers met een aflopend contract zonder optie om te verlengen: Gijs Smal, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel. De club is al in gesprek met Smal en Brenet, maar er zijn geen vooralsnog geen tekenen dan het tweetal bij gaat tekenen. Met Sampsted en Salah-Eddine heeft FC Twente al vervangers in huis mochten Brenet en Smal vertrekken. Bruggink zal dan op zoek moeten naar twee vervangers om de posities dubbel bezet te houden. Ook kan de trainer nog een beroep doen op Regeer die ook als back uit de voeten kan. De speler zelf heeft echter aangegeven dat hij het liefst op het middenveld speelt.

Met van Wolfswinkel wordt op een later tijdstip gesproken. De 35-jarige routinier heeft het naar zijn zin in Enschede, maar voelt zich nog te fit om als bankzitter door het leven te gaan. Omdat FC Twente hem op dat vlak geen garanties kan bieden staat hij voor een lastige keuze.

Tyton, El Maach en Karssies

Ook de contracten van de reservedoelmannen Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies lopen of. FC Twente heeft in de contracten van alle drie de keepers een optie om de verbintenis open te breken en te verlengen tot medio 2025. Mocht FC Twente besluiten om één of meer contracten niet te verlengen, dan zal Bruggink in actie moeten komen.

Van Hoorenbeeck, Ünüvar en Boadu

FC Twente heeft op dit moment drie huurlingen binnen de selectie: Alec van Hoorenbeeck (KV Mechelen), Naci Ünüvar (Ajax) en Myron Boadu (AS Monaco). De club heeft alleen een optie tot koop weten te bedingen in de huurovereenkomst Van Hoorenbeeck. De verwachting is echter dat alle drie de spelers aan het einde van het seizoen terugkeren naar hun eigen werkgever. Dit betekent dat Bruggink op zoek zal moeten naar drie nieuwe spelers.

Michal Sadílek

Een speler die FC Twente nagenoeg zeker gaat verlaten is Michal Sadílek. De middenvelder heeft een aflopend contract, maar FC Twente heeft inmiddels aangegeven dat het gebruikt gaat maken van de optie om het contract te verlengen tot 2025. De Tsjech kon afgelopen zomer, vlak voor het sluiten van de transferwindow, de overstap maken naar de Bundesliga, maar koos ervoor om dat niet te doen. Deze zomer speelt Sadílek het EK met Tsjechië en kan hij zich tijdens dat toernooi in de kijker spelen. Met een marktwaarde van zes miljoen euro hoopt FC Twente een flinke financiële klapper te gaan maken. Hoewel Oosting de middenvelders Eiting, Kjolo, Regeer en Besselink tot zijn beschikking heeft, zal Bruggink het zeker niet nalaten om op zoek te gaan naar een directe vervanger. Mede ook omdat de kans groot is dat FC Twente een lang Europees avontuur wacht.

Mees Hilgers

Er wordt al jaren getrokken aan Mees Hilgers en met name door Feyenoord. De verwachting was dat hij afgelopen zomer transfervrij ging vertrekken, maar tot ieders verbazing tekende hij alsnog bij. In de winterstop was er concrete interesse in Hilgers van een tot nu toe onbekende club, maar daar had de verdediger geen oren naar. De kans is aannemelijk dat hij komende zomer wel een stap wil gaan maken. In dat geval zal het tot medio 2026 doorlopende contract moeten worden afgekocht. De marktwaarde van Hilgers wordt geschat op zo'n vijf miljoen euro.

Wout Weghorst

Er is op dit moment maar één speler waarvan bekend is dat FC Twente hem komende zomer graag naar Enschede wil halen. Het gaat natuurlijk om Wout Weghorst. De spits heeft in meerdere interviews aangegeven dat zijn droom is om voor FC Twente te spelen. Afgelopen winter was hij financieel niet haalbaar, maar de verwachting is dat Bruggink en Weghorst alles op alles zetten om de deal komende zomer wel af te ronden. Zijn werkgever Burnley FC, dat waarschijnlijk gaat degraderen uit de Premier League, zal dan wel water bij de wijn moeten doen. De spits heeft nog een contract tot medio 2025 en een marktwaarde van negen miljoen euro. Het meest gunstige zou zijn als de Engelse club mee wil werken aan een contractontbinding. Of Burnley daar ook voor open staat moet nog blijken.

Opinie: Wat zijn jouw verwachtingen voor de komende transferzomer? Heb je nog tips voor Bruggink? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties