Transfers

Kritische Van Bergen blikt terug op moeilijke periode bij Stade Reims: "De voetbalwereld is gewoon een harde wereld"

Kritische Van Bergen blikt terug op moeilijke periode bij Stade Reims: "De voetbalwereld is gewoon een harde wereld"

Dinsdag kwam dan eindelijk het bericht naar buiten dat FC Twente en Mitchell van Bergen overeenstemming hebben bereikt voor een contract voor de duur van vier jaar. De vleugelaanvaller moet alleen nog een medische keuring doorstaan om definitief toegevoegd te kunnen worden aan de selectie van FC Twente. De transfer kwam niet zonder slag of stoot tot stand, maar nu lijkt de club uit Enschede toch echt beet te hebben. Van Bergen, die een geschiedenis kent bij de Nederlandse clubs Vitesse en daarna SC Heerenveen, maakte in de zomer van 2021 de overstap van de Friese club naar Stade Reims.

In een interview met Voetbalzone geeft Van Bergen aan bij Heerenveen toentertijd op een bepaald punt te zitten in zijn carrière waar hij ‘doorheen’ moest. “Mijn keuze was toen om per se naar het buitenland te gaan om mij beter te ontwikkelen, stappen te maken en harder te worden voor mijzelf.” Die verwachting kwam al gelijk uit, Van Bergen kreeg te maken met aanpassingsproblemen. “Alles gaat in het buitenland toch wel anders. Wat ik hier heb meegemaakt maak je in Nederland zelden mee. De eerste weken dat je hier komt en je hebt het eigenlijk best moeilijk met de taal, werd ik gelijk even teruggezet naar het tweede elftal. Dat was best wel een beuk in mijn gezicht, als ik het zo mag zeggen. De voetbalwereld is gewoon een harde wereld.”

Vervolgens verduidelijkt Van Bergen zijn stelling over de harde voetbalwereld met nog een ander voorbeeld: “Ik ben wel gehaald als rechtsbuiten, toch heb ik in totaal maar twee hele wedstrijd op deze positie gespeeld, dat is niet veel in twee jaar. Ik heb vooral als tweede spits, nummer 10, rechtsback en linksback gespeeld, dan kom je ook niet lekker in je positie,” benadrukt hij nog maar eens.

Zelfkritiek

Tot slot blijkt Van Bergen realistisch te zijn. "Ik kijk persoonlijk ook kritisch naar mezelf. Mijn rendement is gewoon te laag of bijna niks geweest hier, maar daar kan ik nu niks anders meer van maken." en over de periode in Frankrijk: "Het is misschien niet helemaal goed geweest voor mijn carrière of voor mijn ontwikkeling, maar ben wel blij dat ik dit heb mogen meemaken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties