Transfers

Kuipers bij mogelijke komst direct basisspeler? "Hij wordt niet gehaald als back-up"

Kuipers bij mogelijke komst direct basisspeler? "Hij wordt niet gehaald als back-up"

FC Twente zou rond zijn met Go Ahead Eagles linksback Bas Kuipers. De aanvoerder van de Deventenaren laat hier zelf nog niks over los, maar Tijmen van Wissing weet zeker dat de transfer plaats zal gaan vinden. Al is de clubwatcher niet te spreken over deze overstap, hij verklaart waarom.

Bert van Losser vraagt Van Wissing hoe hij het zo zeker weet. "Door alle geluiden die ik hoor en telefoontjes die ik heb gevoerd deze week", vertelt hij bij de Oosttribune. "Ik zou het als ik FC Twente was niet doen. Anass Salah-Eddine voldoet dan blijkbaar niet, want Kuipers wordt niet als back-up gehaald."

"Je moet wel een back-up halen, maar moet je dan een 29-jarige speler halen die heeft bewezen dat hij in de sub-top van de eredivisie redelijk tot goed kan voetballen? Ik vind kuipers een prachtige speler voor de Eagles, maar heb lichtelijk mijn twijfels of hij dat bij Twente ook kan volhouden. Hij heeft wel een geweldige persoonlijkheid, maar hij is pas de laatste twee jaar goed."

Dan begint hij over het financiële plaatje. "Je moet aan ongeveer negen ton moet denken. Er zit geen restwaarde meer op dus daar moet je ook nog goed over nadenken. Ik zeg ook niet dat Kuipers daar mislukt, maar ik denk dat Twente niet tevreden is met Salah-Eddine. Met Kuipers heb je dan een prima back voor negentig procent van de wedstrijden in de eredivisie. Alleen je gaat wel de voorrondes van de Champions League spelen en daar heb ik mijn twijfels bij."

Jan van Staa heeft wat meer optimisme. "Het is een opkomende vleugelverdediger die ook nog kan verdedigen en bij Gijs Smal is dat hetzelfde. Die zijn dus een beetje vergelijkbaar en je moet dubbele bezetting hebben. Op hem kan je rekenen. En met die Champions League, dan zullen er wel meer spelers in de problemen komen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties