Transfers

Kuipers en Salah-Eddine gaan de strijd aan om vrijgekomen plek Smal

Kuipers en Salah-Eddine gaan de strijd aan om vrijgekomen plek Smal

Bas Kuipers gaat binnen afzienbare tijd zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract bij FC Twente. Zondag, na de gewonnen finale van de Europese play-offs, kon ook de speler zelf het nieuws bevestigen dat hij de overstap gaat maken van Go Ahead Eagles naar FC Twente. De 29-jarige linksback neemt afscheid met plaatsing voor de voorrondes van de Conference League, en daar zullen de supporters uit Deventer blij mee zijn. De verdediger zelf gaat echter voorronde Champions League spelen.

Waarom hij FC Twente verkoos boven een absolute heldenstatus bij de Eagles? "Ze hadden een duidelijk verhaal richting mij. Er sprak veel vertrouwen uit. Ik heb altijd gezegd dat ik tot mijn voetbalpensioen bij Eagles kan blijven. Maar als een bepaalde kans zich zou voordoen, wilde ik die pakken. Dit is zo'n kans. De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar het is bijna rond", aldus Kuipers in gesprek met Voetbal International.

Bij FC Twente moet hij samen met Anass Salah-Eddine uit gaan maken wie de nieuwe linksback wordt van FC Twente. Gijs Smal heeft besloten om FC Twente na vier jaar transfervrij te verlaten en gaat naar verluidt deze week tekenen bij Feyenoord. Beide spelers hebben veel te bewijzen. Een deel van de supporters zetten op de socials zowel vraagtekens bij de kwaliteiten van Salah-Eddine als Kuipers, en met name als het gaat om de Europese wedstrijden.

Saillant detail is dat beide spelers de jeugdopleiding genoten bij de club uit Amsterdam. Kuipers droeg het shirt van Ajax maar liefst 13 jaar en Salah-Eddine zes jaar. In het verleden haalde FC Twente vaker linksbacks met een verleden bij Ajax waaronder Dico Koppers, Robbert Schilder, Mitchell Piqué en Xandro Schenk.

Poll

Wie heeft jouw voorkeur als opvolger van Smal? Kuipers of Salah-Eddine?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties