Transfers

Kwakman tipt Bruggink: "Hij kan moeiteloos op tien bij FC Twente"

Kwakman tipt Bruggink: "Hij kan moeiteloos op tien bij FC Twente"

Mats Seuntjens beleefde dit seizoen geen lekkere eerste seizoenshelft. Bij Fortuna Sittard kwam hij in twaalf wedstrijden tot net zoveel rode kaarten als doelpunten en assists bij elkaar opgeteld: één. Zijn contract werd na de eerste seizoenshelft ontbonden en RKC Waalwijk nam hem transfervrij over. Daar is Seuntjens weer helemaal opgeleefd: de spits gaf in elf wedstrijden maar liefst zes assists en scoorde ook nog eens driemaal.

Analist Kees Kwakman is enthousiast over Seuntjens. "Hij is helemaal opgeleefd bij RKC", vertelt de oud-verdediger aan tafel bij De Eretribune van ESPN. "Mats is met bal nog sneller dan zonder. Hij zwerft een beetje, bij RKC moet het echt van hem komen. Dit is voor RKC een topspeler, maar zijn contract loopt af. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren. Hij is kneiterfit, nooit geblesseerd. Ik zou het wel weten..."

"Als je Arnold Bruggink was?", vraagt presentator Jan Joost van Gangelen. Kwakman: "Hij kan moeiteloos op tien bij FC Twente, of links- of rechtsbuiten. Je kunt hem overal neerzetten." Als FC Twente Seuntjens graag wil binnenhalen, is het nog maar de vraag of de aanvaller de overstap zelf ook ziet zitten. Seuntjens is juist naar RKC gekomen om dichter bij zijn familie te zijn.

"Het ligt eraan wat hij zelf wil", zegt Kwakman. "Hij zit met zijn thuissituatie. Hij is niet voor niets naar Waalwijk gegaan. En hoe zit het met de motivatie? Hij is dertig jaar. Wil hij die stap omhoog nog zetten? Bij een club als Twente wordt wel iets meer gevraagd dan bij RKC, waar je gerust twee of drie keer slecht kunt spelen."

"Maar als je zo goed kunt voetballen, moet je eigenlijk die stap omhoog nog kunnen maken en het op dat niveau laten zien. Dan moet je het verdorie ook bij Twente of AZ laten zien. Arne Slot wilde hem anderhalf jaar geleden ook al hebben", besluit Kwakman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties