Transfers

Kwakman waarschuwt: "Met Zeefuik is er altijd wat: ziek, te laat, geblesseerd"

Kwakman waarschuwt: "Met Zeefuik is er altijd wat: ziek, te laat, geblesseerd"

FC Twente heeft Lequincio Zeefuik in beeld als vervanger van Manfred Ugalde. De Costa Ricaan heeft aangegeven naar Spartak moskou te willen vertrekken en niet meer te willen spelen voor de Tukkers. FC Twente heeft een niet te weigeren bod ontvangen en kijkt nu of dat ook juridisch allemaal kan in verband met oorlog en de sancties die Rusland zijn opgelegd. Als er groen licht is, dan zal FC Twente snel moeten handelen, want met Van Wolfswinkel heeft Oosting nog maar één spits over.

De 19-jarige Zeefuik wordt door meerdere clubs begeerd, maar is het voor hem wel verstandig om nu al de stap te maken naar FC Twente? "Dat vind ik niet, maar ik kijk misschien weer met een andere bril", is de reactie van ras-Volendammer Kees Kwakman aan tafel bij ESPN. "Ik kijk niet door een oranje bril, maar meer door de bril van een jonge speler die nog niet af is in zijn ontwikkeling. Dan zeg ik: ga eerst eens een heel seizoen voetballen bij FC Volendam. Maar volgens mij staan de clubs in de rij voor die jongen, want zijn contract loopt af."

Volgens Kwakman moet Zeefuik nog heel wat stappen maken. "Fysiek ook. Je zou denken dat hij fysiek wel in orde is, maar hij is fysiek helemaal niet in orde. Hij heeft in twee jaar twee keer 90 minuten gespeeld. Eigenlijk heeft hij stilgestaan in zijn ontwikkeling. Er was continu wat. Geblesseerd, ziek, weer naar het tweede en dan weer te laat. Er was altijd wat. Nu was hij op trainingskamp weer niet mee, want hij was weer ziek. Die jongen is dus eigenlijk helemaal niet af om een transfer te maken."

Toch snapt de oud-verdediger wel dat FC Twente en andere clubs geïnteresseerd zijn. "Hij heeft zo'n imposant figuur en een paar prachtige goals gemaakt waardoor clubs nu denken: Deze transfervrije jongen gaan we oppikken. Maar er valt technisch en tactisch nog heel veel te verbeteren bij die jongen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties