Transfers

NEC-verdediger Van Rooij definitief niet naar FC Twente: "Verschillende opties overwogen"

NEC-verdediger Van Rooij definitief niet naar FC Twente: "Verschillende opties overwogen"

FC Twente hoeft definitief niet meer te rekenen op de komst van Bart van Rooij. De rechtsback van NEC wordt al bijna een jaar gelinkt aan FC Twente, maar heeft ervoor gekozen om zijn contract bij zijn huidige werkgever te verlengen. Hiermee komt hij zijn eigen belofte na dat hij de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal niet transfervrij wil verlaten.

“Na goede gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat bij NEC blijven de juiste keuze is voor mijn ontwikkeling. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik verschillende opties heb overwogen, evenals ik altijd heb aangegeven dat NEC mijn club is. Ik loop hier al bijna dertien jaar rond en heb de promotie naar de Eredivisie meegemaakt. De komende seizoenen wil ik samen verder groeien”, aldus Van Rooij op de clubwebsite van de Nijmeegse voetbalclub.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij de rechtsback binnenboord te houden. "Het heeft een tijd geduurd, maar we hebben alles transparant kunnen bespreken met Bart. Spelers met deze kwaliteit en potentie zijn gevraagd in de markt en daarom was het voor Bart soms een achtbaan om tot een besluit te komen. In alle gesprekken kwam telkens terug dat hij het ook belangrijk vond dat hij iets voor N.E.C. en het publiek terug wilde doen door de club niet transfervrij te verlaten. Dan ben je met recht een clubman. We zijn ontzettend blij dat Bart en zijn management voor een langer verblijf in Nijmegen hebben gekozen.”

FC Twente is voor komend seizoen nog altijd op zoek naar een extra rechtsback. Joshua Brenet gaat de club komende zomer verlaten. Voor hem heeft de club afgelopen winterstop Alfons Sampsted al aangetrokken. De club is nu nog op zoek naar een geschikte concurrent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties