Transfers

Noa Lang naar PSV, FC Twente krijgt deel transfersom van 15.000.000 euro

Noa Lang naar PSV, FC Twente krijgt deel transfersom van 15.000.000 euro

Noa Lang keert na drie seizoenen in het buitenland weer terug naar Nederland. De aanvaller staat nog onder contract bij Club Brugge, maar is vandaag samen met zijn zaakwaarnemer gespot in Eindhoven. PSV is al weken bezig met het proberen aan te trekken van de Oranje-international die werd opgeleid door Ajax, maar daarna ook kort voor FC Twente speelde.

Als Lang de medische keuring doorstaat, ligt er een meerjarig contract voor hem klaar. PSV zal diep in de buidel moeten tasten voor de vleugelspeler die ook al aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Na een huurperiode van een jaar kocht Club Brugge hem in 2021 voor zo'n zes miljoen euro. Aangezien hij nog een contract heeft tot medio 2025 en een dragende spelers is, zal de aanvaller naar verluidt zo'n 15 miljoen euro moeten kosten.

Lang speelde in het seizoen 2019-2020 een half seizoen op huurbasis voor FC Twente. Hij kreeg destijds toestemming van Erik ten Hag om tijdelijk aan de slag te gaan in Enschede om daar speelminuten op te doen. Vanwege corona bleef het aantal wedstrijden steken op slechts zeven. Hierin was Lang één keer trefzeker. Omdat hij een half seizoen was verhuurd aan FC Twente, ontvangt de club een klein deel van de solidariteitsbijdrage. Het gaat om circa 37.500 euro. Ajax kan 450.000 euro tegemoet zien en ook Feyenoord casht iets meer dan 100.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties