Transfers

Oosting legt uit waarom hij door wil met Van Wolfswinkel: "Dat hebben wij nodig"

Oosting legt uit waarom hij door wil met Van Wolfswinkel: "Dat hebben wij nodig"

Ricky van Wolfswinkel is één van de spelers wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. Dit houdt in dat hij de club per 1 juli transfervrij mag verlaten. Arnold Bruggink en Joseph Oosting willen dit zien te voorkomen, want het tweetal ziet de spits als een belangrijke schakel binnen de selectie. Oosting legt uit waarom hij de 35-jarige routinier er zo graag bij wil houden.

"We willen graag met hem verder en hopen snel antwoord te krijgen. Ricky heeft het hele proces van waar we met FC Twente vandaag komen meegemaakt. Vier jaar geleden speelde FC Twente nog in de Keuken Kampioen Divisie en nu in de top van de eredivisie. Daarin heeft hij zijn steentje bijgedragen en wij hopen dat hij die lijn met ons voort gaat zetten."

Wat zegt jouw gevoel? "Mijn gevoel bij Ricky is goed. Maar dat is van beide kanten. Hij past blij de club en is een echte Twente-speler." Wat maakt dan een Twente-speler? "Hij is trots om voor de club te spelen en dat is voor ons enorm belangrijk. Daarnaast is hij een teamplayer en laat andere spelers beter renderen. Hij is ook iemand die de sfeer bewaakt. Ik zeg wel eens gekscherend: je moet jezelf niet te serieus nemen. Dat doet hij zeer zeker niet. Maar hij is wel ambitieus en dat hebben wij ook nodig. Hij is heel alert op het proces waarin we zitten en hij is ervaren. Hij heeft bij topclubs gespeeld, dus wat dat betreft kunnen wij hem heel goed gebruiken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties