Transfers

Oosting opgeworpen als nieuwe Ajax-trainer

Oosting opgeworpen als nieuwe Ajax-trainer

Joseph Oosting was een van de namen die Sven Mislintat in gedachten had als nieuwe Ajax-trainer. De oefenmeester was echter al rond met FC Twente. Mislintat koos uiteindelijk voor Maurice Steijn. Dat tweetal is al lang en breed de laan uitgestuurd bij Ajax en na dit seizoen neemt ook John van 't Schip, de opvolger van Steijn, afscheid. Ajax moet dus op zoek naar een nieuwe trainer en kan zomaar weer in de richting van Oosting gaan kijken.

Bij Studio Voetbal van NOS krijgt Michiel Kramer, die bij RKC Waalwijk twee jaar lang samenwerkte met Oosting, de vraag wie de nieuwe trainer van Ajax moet worden. "Ik heb een persoonlijke voorkeur voor Joseph Oosting, omdat ik hem twee jaar heb gehad", zegt Kramer. "Ik weet hoe hij werkt, ik weet hoe hij met spelers omgaat. Je ziet nu ook bij Twente dat de spelers met hem weglopen. Dat heeft hij bij ons, een kleine club, laten zien en laat dat nu ook zien bij Twente, een iets grotere club. Dan zou je kunnen zeggen: misschien komt daarna een topclub aan bod."

Zou Oosting matchen met Ajax? "Dat weet ik niet, ik weet alleen hoe hij werkt en hoe hij met spelers omgaat. Ik denk dat hij bij iedere club van waarde is. Hij verbindt, is een winnaar en wil het liefst aanvallend voetballen. Dat zijn allemaal ingrediënten waardoor je in beeld kan komen bij een club als Ajax", aldus Kramer.

Ibrahim Afellay zou niet voor Oosting kiezen. "Er zijn natuurlijk niet heel veel trainers op dit moment beschikbaar. Als ik kijk naar de problemen die Ajax heeft, zou ik eerder neigen naar een Frank de Boer in combinatie met een Pepijn Lijnders (de assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool FC, red.)."

"Frank de Boer heeft het in zijn eerste periode geweldig gedaan en heeft toen ook te maken gehad met heel veel problemen binnen Ajax, waar niet heel veel mogelijk was. Hij is een jongen van de club. Er spelen daar zoveel dingen, je moet meer zijn dan alleen een trainer. Binnen de club met Louis van Gaal en Danny Blind heb je echt een Ajax-DNA. Ik denk dat hij op dit moment daarin de geschikte kandidaat zou zijn", besluit Afellay.

Oosting heeft nog een contract tot medio 2025 in Enschede. Daarbij heeft FC Twente de optie dit contract met een jaar te verlengen. Er zal dus een afkoopsom nodig zijn om Oosting bij FC Twente weg te halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties